Simpozion cu tema: Teologie si spiritualitate in gandirea Sf. Maxim Marturisitorul


Simpozion cu tema: "Teologie si spiritualitate in gandirea Sf. Maxim Marturisitorul"

Facultatea de Teologie din Craiova organizeaza in zilele de 17 si 18 septembrie simpozionul international cu tema "Teologie si spiritualitate in gandirea Sfantului Maxim Marturisitorul".

Lucrarile simpozionului vor debuta astazi, 17 septembrie, ora 09.00, in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei, cu un cuvant de deschidere rostit de IPS Parinte Mitropolit dr. Irineu Popa.

Printre participantii care vor prezenta referate ii amintim pe dr. Karl Christian Felmy, profesor de istorie si teologie a Rasaritului crestin la Universitatea din Erlangen - Germania, preot conf. dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie din Bucuresti, preot lect. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, preot.lect.dr. Gavriil Trifa de la Facultatea de Teologie din Timisoara, preot conf. dr. Gheorghe Zamfir si preot conf. dr. Picu Ocoleanu de la Facultatea de Teologie din Craiova.

In dupa amiaza aceleiasi zile, de la ora 17.00, prof. univ. dr. Karl Christian Felmy va sistine o prelegere cu tema: "Semnificatia teologica a Sfintelor Slujbe Ortodoxe", in sala 467 "Mitropolit Nestor Vornicescu" a Universitatii din Craiova.

Sambata, 18 octombrie, de la ora 09.00, participantii la simpozion vor fi prezenti la Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova, la slujba Sfintei Liturghii, urmand ca lucrarile simpozionului sa se incheie la ora 13.00.

.

16 Octombrie 2008

Vizualizari: 523

Voteaza:

Simpozion cu tema: Teologie si spiritualitate in gandirea Sf. Maxim Marturisitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE