Vernisajul expozitiei-concurs - Icoana din sufletul copilului, la Targu Jiu

Astazi, 15 aprilie 2009, de la ora 11.00, la Muzeul de Istorie din Targu Jiu vor avea loc vernisajul expozitiei concursului national „Icoana din sufletul copilului”, editia a XVII-a si Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artelor pentru elevii liceelor de arta, ai sectiilor de pictura monumentala si restaurare si elevi ai invatamantului teologic, clase de patrimoniu.

Cu acest prilej, vor fi decernate premiile concursului national „Icoana din sufletul copilului”, editia a XVII-a, organizat de revista pentru copii si parinti „Chemarea Credintei” a Patriarhiei Romane in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru elevii din invatatantul primar, gimnazial si liceal.

Initiat in anul 1993 cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, concursul „Icoana din sufletul copilului” isi propune sa contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualitatii crestine si la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrarilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate in tehnicile traditionale - lemn, sticla, fresca, mozaic.

Mitropolia Olteniei va fi reprezentata la aceasta manifestare de PS Parinte Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei si Parintele Claudiu Porneala, Consilier cultural in cadrul eparhiei.

Sursa: m-ol.ro

15 Aprilie 2009

Vizualizari: 230

Voteaza:

Vernisajul expozitiei-concurs - Icoana din sufletul copilului, la Targu Jiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE