Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Essex

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Essex Mareste imaginea.

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Essex

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul este o manastire ortodoxa mixta, in aceasta vietuind atat monahi, cat si monahii, situata in tinutul Maldon din Essex, Anglia. Din punct de vedere jurisdictional, manastirea apartine de Patriarhia Ecumenica, avand statut de "stavropighie patriarhala".

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul din Essex - scurt istoric

Inceputurile vietii monahale pe locul manastirii din Essex sunt relativ recente. Manastirea din Essex este strans legata de Arhimandritul athonit Sofronie Saharov, ucenicul Sfantului Siluan Athonitul. Dupa ce iese din Sfantul Munte, Staretul Sofronie Saharov se stabileste in Paris, activand in cadrul Casei Rusesti, un azil de batrani din Saint Genevieve-des-Bois.

 

In cadrul azcestui azil, Staretul Sofronie va indeplini rolul de duhovnic. In scurta vreme va atrage langa sine cativa tineri ucenici, pe langa cele cateva monahii ce ajutau azilul inainte de venirea sa.

Unul dintre motivele plecarii Arhimandritului Sofronie din Sfantul Munte il constituie si dorinta de a publica scrierile Sfantului Siluan Athonitul. Aceasta dorinta avea sa-i fie indeplinita abia dupa infiintarea manastirii din Essex.

Manastirea Essex a fost intemeiata in anul 1959 de Arhimandritul Sofronie Saharov, sub jurisdictia Inalt Preasfintitului Antonie de Suroj, episcopul rus al Angliei. La inceput, Batranul Sofronie avea in jurul sau un numar de doar sase monahi, de diferite nationalitati.

 

La sase ani de la infiintare, manastirea din Essex trece sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice.

Obstea monahala este alcatuita, atat din monahi, cat si din monahii, care provin din mai multe tari: Rusia, Grecia, Romania, dar si din Occident. Aici se va calugari si Rafail Noica, fiul filozofului roman Constantin Noica. Obstea mixta este un fenomen rar in ortodoxie, insa nu si unic. Acest lucru se datoreaza dorintei Staretului Sofronie de a nu calauzi doua obsti separate.

 

Vietuind in aceeasi manastire, monahii si monahiile duc o viata monahala autentica, rugaciunea ocupand locul central in mintea si inima fiecaruia. Maicile sunt mai multe decat calugarii, acestea fiind in jur de 20.

In momentul in care Parintele Sofronie a intemeiat manastirea din Essex, el a vrut sa aiba certitudinea ca vietuitorii din aceasta manastire vor fi credinciosi nevointei launtrice necesare dobandirii rugaciunii curate

Odata cu infiintarea manastirii, acesteia i-a fost adus la cunostinta faptul ca nu pot face un cimitir la suprafata, lucru care i-a constrans sa sape o cripta subterana. Parintele Sofronie Saharov a trecut la cele vesnice cu o zi mai inainte de finalizarea criptei. La adormirea lui in Domnul, parintele a lasat in urma sa un numar de 25 de monahi.

Manastirea din Essex - Programul Sfintelor Slujbe

Sambata - 07:00 - Ceasurile si Sfanta Liturghie
              - 17:00 - 21:00 - Priveghere

Duminica - 10:15 - Ceasurile si Sfanta Liturghie
              - 15:00 - Vecernia si Paraclisul Maicii Domnului

Luni - Vineri - 06:00 - 8:30 si 17:30 - 20:00 - rostirea Rugaciunii lui Iisus

Marti - 07:00 - Ceasurile si Sfanta Liturghie

 

"Nimenea pe acest pamant nu poate fugi de suferinte; si desi suferintele trimise de Domnul nu sunt mari, oamenii si le inchipuie mai presus de puterile lor si sunt zdrobiti de ele. Aceasta se intampla din pricina ca nu-si smeresc sufletul si nu se incredinteaza voii lui Dumnezeu. Insa Domnul Insusi ii calauzeste cu harul Sau pe cei ce se predau voii lui Dumnezeu si duc toate cu tarie, pentru Dumnezeul pe Care atata l-au iubit si impreuna cu Care pururea se proslavesc. Cu neputinta este a scapa de necaz pe lumea aceasta, insa cel ce se preda voii lui Dumnezeu duce cu usurinta necazul, vazandu-l; ci punandu-si in Domnul credinta, asa trece necazul sau."

 

 

Pe aceeaşi temă

03 Iulie 2013

Vizualizari: 46642

Voteaza:

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Essex 5.00 / 5 din 2 voturi. 8 review utilizatori.

Comentarii (8)

  • Catrinel GeorgescuPostat la 2013-03-27 14:13

    Buna ziua, Vin la Londra in luna mai si as dori sa-mi spuna cineva cum pot sa ajung si eu la Sf Manastire Essex. Ce mijloace de transport pot sa folosesc din Londra care sa ma lase cat mai aproape de Manastire? Daca poate cineva sa-mi spuna va rog sa-mi scrieti pe adresa de email: catrinelgeorgescu@yahoo.com . Va multumesc

  • Teodor IlasPostat la 2012-05-26 02:09

    Sa speram ca in aceasta toamna o sa ne bucuram si noi un pic de Sf Manastire Essex.

  • mihail mihailPostat la 2011-03-09 04:31

    @Irina si cine mai este interesat. Adresa Manastirii este ESSEX, CM9 8EZ (Tolleshunt Knights) Ar trebui adaugata peste tot unde apare cate un articol despre manastire pentru a fi mai usor de gasit de catre credinciosi . Doamne ajuta.

  • Irina VladPostat la 2011-02-11 22:25

    Poate cineva sa ma ajute sa`mi spuna post code-ul Manastirii? multumesc

  • Sobolanul SPostat la 2010-11-26 17:11

    @ Romario Dumneata sa faci bine sa studiezi Biblia si ai sa descoperi ca Hristos Se manifesta prin intermediul Sfintilor, si in special prin intermediul Maicii Sale. Cine se leapada de Sfinti, se leapada de Hristos; 16. Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, şi cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine. Cine asculta de cuvantul lui Hristos, asculta de cuvantul Sfintilor; 20. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi. Sfintii au primit slava lui Dumnezeu, insusi Hristos a spus ca vor primi aceeasi cinste pe care o primeste El, ba or sa faca minuni si mai mari decat face El, si ca vor fi "dumnezei"; 22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem: 23. Eu întru ei şi Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârşiţi întru unime, şi să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine. * 34. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteţi?" 35. Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - şi Scriptura nu poate să fie desfiinţată - Sfintii sunt slugile mai mari puse peste slugile mai mici, si lor li se cuvine ascultare; 45. Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp? 46. Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând aşa. 47. Adevărat zic vouă că peste toate avuţiile sale o va pune. Iar Maica Domnului este cea mai sfanta creatie a lui Dumnezeu, multumita rugaciunilor Ei Hristos a facut prima Sa minune; 3. Şi sfârşindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin. 4. A zis ei Iisus: Ce ne priveşte pe mine şi pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu. 5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceţi orice vă va spune. Mai mult, arhanghelul Gavriil ii spune; 28. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei. Dumnezeu a asteptat atata timp pana S-a intrupat tocmai ca sa apara o fiinta curata cum este Fecioara Maria, multumita iubirii Fecioarei, Dumnezeu S-a facut om. Fara iubirea Fecioarei Maria Dumnezeu nu avea cum sa se intrupeze. In orice caz, primii crestini din Biserica Primara o venerau pe fecioara Maria si aveau cultul sfintilor dupa cum reiese de pe peretii catacombelor romane, unde se refugiau crestinii persecutati. Imaginile vorbesc de la sine. http://www.bible-archaeology.info/Madonna_catacomb_Priscilla_2.jpg http://www.bible-archaeology.info/File_10004.JPG http://digitalcollections.library.yale.edu/0/1963584.jpe Dumneata nu dai de fapt nici doi bani pe mantuirea mea. Tu doar vrei ca noi sa iti acceptam convingerile tale si dupa aia ne lasi balta fara sa ne ajuti cu nimic. Tipic sectarilor.

  • Romario NicolaPostat la 2010-08-14 22:25

    Pentru Salcudean Antonio:se pare ca nu ai studiat Biblia care este Cuvantul lui Dumnezeu.In Biblie este scris: " ISUS A SPUS:EU SUNT CALEA,ADEVARUL SI VIATA;NIMENI NU VINE LA TATAL DECAT PRIN MINE".Isus este Mantuitorul,nu maicuta nascatoare de D-zeu despre care ai scris mai sus.Mai citeste Biblia si nu mai da invataturi gresite si false.DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE SI SA-TI DESCHIDA OCHII,MINTEA SI INIMA SI SA TE FACA SA INTELEGI ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI SAU (CUVANTUL LUI DUMNEZEU)!AMIN.

  • salcudean antonioPostat la 2010-08-12 01:29

    Multumesc,Preacurata Nascatoare de Dumnezeu ca m-ai luminat pe mine robul Tau si mi-ai aratat unde sta ascusa poarta raiului.Acum ca am aflat poarta raiului cred si nadajduiesc Intru tine Maicuta ca Tu esti cheia acestei porti.Prea Sfanta Stapana mea de Dumnezeu Nascatoare care ai mare si multa mila deschide-mi mie usa.Amin

  • postolache mihaelaPostat la 2010-06-24 10:02

    Multumesc Dumnezeului nostru intreit ca existati,si-mi dati putere si curaj sa ma lipesc mult,mult de ruga inimii.Doamne ajuta!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE