Manastirea Sfantul Antonie cel Mare - Franta

Manastirea Sfantul Antonie cel Mare - Franta Mareste imaginea.

In apropierea Vaii Ronului, unde amintirea Sfantului Irineu si a martirilor din Lyon a ramas la fel de vie, regiunile Royans si Vercors, au fost evanghelizate de catre Sfantul Martin de Tours. In timpul Evului Mediu, acest pamant a avut o puternica amprenta monastica. Trei mari manastiri au stralucit in toata regiunea: Abatia Sfantul Antonie din Dauphine, - unde moastele Sfantului Antonie cel Mare au fost aduse de la Constantinopol de catre un nobil al locului -, Abatia cisterciana din Leoncel si Manastirea Sfanta Maria.

Aici, in inima acestei regiuni a fost infiintata Manastirea Sfantul Antonie cel Mare, in anul 1978. Cu binecuvantarea Mitropolitului Meletie, pe atunci Arhiepiscop al Bisericii Grecesti din Franta si in prezenta Arhimandritulului Emilian, egumenul Manastirii Simonos Petra din Sfantul Munte Athos, asezamantul a fost incredintat calugarilor atoniti de origine franceza, manastirea primind statutul de metoc al manastirii atonite.

Manastirea Sfantul Antonie este situata in minunata vale Combe, la baza inaltelor culmi muntoase care se ridica la o altitudine mai mare de o mie de metri. Biserica actuala a fost ridicata intre anii 1988 -1990. 

        

Planurile au fost intocmite de un calugar din manastire, care a fost responsabil cu constructia.acesteia. Pictura murala in fresca a fost realizata de catre Yaroslav Dobrynine si sotia sa Galina, care se afla printre cei mai cunoscuti pictori din Rusia. Ansamblul constituie o adevarata bijuterie a artei sacre.

Egumenul manastirii Sfantul Antonie cel Mare este Arhimandritul Placide Deseille. Nascut la Paris in anul 1926, parintele Placide preda, de multi ani, Patrologia la Institutul Sfantul Serghie din Paris. Este fondatorul colectiei “Spiritualité orientale" publicata de catre Abatia Bellefontaine, si, vechi membru al secretariatului de conducere al colectiei “Sources Chrétiennes”. 

Este autorul a numeroase opere despre istoria monahismului si despre spiritualitatea ortodoxa, dintre care amintim: “Am vazut Lumina cea adevarata” , „Evanghelia desertului”, „Spiritualitatea ortodoxa si Filocalia”. A tradus in limba franceza "Scara" Sfantului Ioan Scararul, "Omiliile" Sfantului Macarie si "Psaltirea' dupa textul Septuagintei.

Calugarul isi consacra intreaga viata unirii cu Dumnezeu, in liniste si singuratate, in ascultare, prin milostenie, prin munca si rugaciunea neincetata. Crestinii ortodocsi din regiune frecventeaza in mod constant manastirea formand o comunitate unita si ferventa. Barbati si femei de toate nationalitatile vin pentru a participoa la slujbe, pentru a beneficia de povatuire duhovniceasca, sau, doar pentru a patrunde in atmosfera de pace si frumusete care inconjoara locul. Manastirea straluceste in special datorita rugaciunii calugarilor pentru intreaga lume.

Pe aceeaşi temă

26 Septembrie 2012

Vizualizari: 10275

Voteaza:

Manastirea Sfantul Antonie cel Mare - Franta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE