Sfanta Haritina

Sfanta Haritina Mareste imaginea.

Sfanta Haritina a vietuit in timpul imparatului Diocletian (284-305). Ramasa orfana de mica, ea a fost crescuta de crestinul Claudiu.

Dometie, dregatorul imparatesc, auzind ca Haritina este crestina, a chemat-o la judecata inaintea tribunalului: "Este adevarat, tanaro, ca fiind crestina tu insati, ii mai inseli si pe altii, ademenindu-i la credinta ta profana?" Haritina a raspuns cu curaj: "Adevar este ca sunt crestina, dar minciuna este ca i-as insela pe altii; dimpotriva, pe cei inselati eu ii scot la calea adevarului, aducandu-i pe ei la calea Domnului meu Hristos."

Pentru credinta in Hristos a fost supusa la mai multe chinuri. A fost tunsa si i s-au pus carbuni aprinsi pe cap, dar a scapat nevatamata. A fost aruncata legata in mare, dar Dumnezeu a scos-o la liman. Pentru ca nicio pedeapsa nu a adus moartea asupra ei, imparatul a decis ca niste desfranati sa o necinsteasca pe fecioara. Sfanta Haritina s-a rugat ca Dumnezeu sa-i ia sufletul inainte ca acele slugi sa-i intineze trupul. Cum statea ingenuncheata la rugaciune, sufletul ei a iesit din trup si s-a inaltat in Imparatia Cerurilor.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei Mucenite Metodia din Kimolo;
- Sfintei Mucenite Mamelta;
- Sfantului Mucenic Dionisie, episcopul Alexandriei.

Maine, face pomenirea Sfantului Apostol Toma.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 

Calendar Ortodox29 Mai 2012

Vizualizari: 16479

Voteaza:

Sfanta Haritina 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfanta Haritina

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-10-05 13:00

    Sfanta Mucenita Haritina,roaga-te si pentru mine pacatoasa si pentru familia mea catre Iubitorul de oameni Iisus Hristos,ca sa ne ierte noua pacatele si sa ne izbaveasca de partea cea de stanga la Judecata de Apoi,Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox