Sfantul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli

Sfantul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli Mareste imaginea.

Sfantul Apostol Carp a fost unul din cei 70 de apostoli, urmator si slujitor al Sfantului Apostol Pavel, fiindca ducea scrisorile acestuia la destinatari. A fost hirotonit episcop de Sfantul Apostol Pavel pentru Veria Traciei. Sfantul Apostol Carp a mai predicat Evanghelia si in Creta, unde l-a primit pe Sfantul Dionisie Areopagitul in casa sa.

Sfantul Dionisie marturiseste ca Apostolul Carp era un om de o mare curatie a mintii, foarte bland, nevinovat si smerit; ca lui insusi Domnul i S-a infatisat inainte, inconjurat de ingerii Lui; si ca el niciodata nu incepea sa slujeasca Sfanta Liturghie pana ce nu era incredintat mai intai de o vedere de sus.

Sfantul Carp a convertit multi pagani la crestinism. Asemenea, pe iudei, mustrandu-i, i-a invatat sa creada ca Hristos Cel rastignit de ei, este Dumnezeu adevarat si facatorul tuturor.

A fost ucis cu salbaticie si cu nemilostivire de ceilalti iudei ce nu crezusera. Prin cinstitele lui moaste se dau multe tamaduiri bolnavilor, intru slava lui Hristos, Dumnezeul nostru.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintilor Apostoli Tadeu si Alfeu, din cei 70 de apostoli;
- Sfintilor Mucenici Averchie si Elena;
- Sfantului Mucenic Alexandru Tesaloniceanul.

Maine, facem pomenirea Sfantului Mucenic Iuliu Veteranul.

Calendar Ortodox

15 Octombrie 2018

Vizualizari: 29623

Voteaza:

Sfantul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli 5.00 / 5 din 5 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Apostol Carp

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox