Romania, promised land

Romania, promised land Mareste imaginea.

Imi iubesc tara, cu toate intinderile ei, cu traditiile ei, datina, locuri, oameni! Avem o tara frumoasa si inca, bogata, dar, din pacate tot mai vanata de interese obscure si nefiresti cu obarsia noastra!

De-a lungul istoriei, Romania a fost la rascrucea marilor puteri si interese - parca deranjand cu rostul nostru de oameni pasnici si tematori de Dumnezeu! Diverse stapaniri au incercat sa ne schimbe credinta, dar am rezistat ca o stanca in fata valurilor! Se incearca si acum, sub diferite pretexte, "incheierea unui ciclu" si deschiderea altuia - "noua era a omenirii"

Notiunea de patriot se vrea a fi scoasa din uz, fiind "depasita"; notiunea de "crestin", la fel... Aceasta negura nihilista (parca vine din Evul Mediu!) se asterne incet si sigur peste tara noastra, mult incercata in ultimul timp. Romania  poate fi "locul patimilor hristice", aici unde suferinta si indurarea au atins(si ating)cote tragice! Dar marele Steinhardt ne spunea: "crestinul trebuie sa sufere!"

Excavatorul lumii contemporane new-age-iste isi baga cupa in temelia existentei umane - crestinismul! Sa-l deviem de pe meleagurile noastre cat mai putem, cat mai e timp !

Iancu George

Despre autor

George Iancu George Iancu

Colaborator
4 articole postate
Publica din 02 Ianuarie 2011

01 August 2012

Vizualizari: 1060

Voteaza:

Romania, promised land 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE