Biserica si Adevarul sunt Una

Biserica si Adevarul sunt Una Mareste imaginea.

Caderea oamenilor prin pacatul stramosesc a insemnat, printre altele, si o cadere din adevar. Pentru a ne mantui, trebuie sa ne re-integram viata in adevar, iar Adevarul in Persoana este Iisus Hristos. Toate lucrurile, toate persoanele care exista prin creatia lui Dumnezeu au un adevar intrinsec care se subordoneaza, care isi afla sensul absolut in Hristos, Adevarul.

Nu numai Hristos este Adevarul, ci si Tatal Sau si Duhul Sfant, (Mantuitorul marturiseste ca El, Tatal Sau si Duhul Sfant, Una Sunt). Asadar Dumnezeu este Trei si Unul, adica Adevarul este Unul.

Biserica inseamna comuniunea lui Dumnezeu-Adevarul Unul cu oamenii spre mantuirea acestora, si re-integrarea in adevar. Inseamna ca adevarul Bisericii este unul, si nu conceput de omul cazut, ci venind oamenilor prin comuniune si revelatie de la Dumnezeu Unul. Toate adevarurile revelate ale Bisericii converg si isi afla sensul in Dumnezeu Adevarul, deci sunt neschimbatoare, eterne.

Orice pozitii contrare sau diferite acestor adevaruri nu converg in Dumnezeu Adevarul, deci sunt minciuni, iar institutia sau institutiile care le propaga nu pot conduce la mantuire, ci la inselare. Biserica adevarata este Una, mantuirea este una, fiindca Adevarul este Unul, ea pastrand adevarurile mantuitoare intacte, imuabile de la inceput, de la Hristos Adevarul si in Hristos Adevarul. Biserica aceasta Una este Biserica Ortodoxa. Orice om care-si cauta mantuirea este ortodox sau trebuie sa devina astfel ca sa o gaseasca.

Iulian Tiganelea

.

Despre autor

Iulian Tiganelea Iulian Tiganelea

Editor
18 articole postate
Publica din 31 Iulie 2009

Pe aceeaşi temă

16 Mai 2012

Vizualizari: 3554

Voteaza:

5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

adevarul minciuna

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE