Experimentul Pungesti

Experimentul Pungesti Mareste imaginea.

Atunci cand Jandarmeria Romana este trimisa de statul roman intr-un sat sa pazeasca fiecare casa, sa legitimeze si sa perchezitioneze fiecare satean atunci cand iese pe strada, sa ia cu asalt carciuma locala arestand pe toata lumea dinauntru, sau cand este indemnata de autoritati sa “exercite forta” batand pana la spitalizare, cu o totala lipsa de umanitate laolalta copii de 14 ani sau batrani pensionari, ne putem pune intrebarea, legitima, daca nu cumva asistam la un experiment.

In istoria noastra au mai fost experimente, nu am fost lipsiti de ele. Unul dintre ele a fost celebrul “fenomen Pitesti”, care s-a derulat ca un experiment dezumanizant si care, dupa succesul reportat initial, a fost extins si in alte inchisori si lagare de tortura din Romania condusa de bolsevici. In urma acelui experiment au ramas mii de oameni torturati, schiloditi, dezumanizati si depersonalizati. Unii dintre ei au devenit marturisitori si martiri, dar niciunul nu a scapat de chinul inimaginabil pe care unii “romani” li l-au produs tocmai pentru vina de a fi adevarati romani si crestini.

Aceeasi vina este purtata si astazi, de niste tarani din Moldova si de cativa – cati s-au incumetat – alti romani care li s-au alaturat in protestul lor. Vina lor capitala, pentru care ei sunt astazi pedepsiti experimental intr-un mod abuziv si de neconceput intr-o “democratie”, este aceeasi ca si a celor ce au suferit in temnitele comuniste. Nu vor sa se dea din calea tavalugului celor fara neam si fara credinta, celor pentru care aproapele nu exista, celor din inima carora a pierit orice urma de virtute si de moralitate, pentru care oamenii sunt doar cifre si sunt importanti doar daca existenta lor aduce profit.

Tortionarii, ca si in cazul fenomenului Pitesti, sunt in aparenta “fratii” celor asupriti. In aparenta, suntem in aceeasi celula. In realitate, jandarmii, ascunzandu-se ca niste lasi in spatele lozincii antihristice “ordinele se executa, nu se discuta”, nu sunt fratii nostri, si in toiul noptii istoriei, din senin, se transforma din co-patimitori in chinuitori, in bestii fara mila dispuse sa uite si sa treaca peste orice norma morala sau legala. In fata lor, ei nu mai vad mame, bunici, nepoti, fii sau fiice, ci doar dusmani sau, mai bine zis, “banditi”, “dusmani de clasa” care stau impotriva noii clase “muncitoresti”, corporatiste, care vrea sa le aduca lumina, de aceasta data din apus.

Au uitat tot ce au jurat. Te poti intreba daca nu cumva sunt drogati inainte de a fi trimisi “in misiune”. Altfel nu poti intelege rational cum e posibil ca jandarmul sa uite ca a jurat “sa isi apere tara chiar cu pretul vietii”. Pare ca desi a jurat asa, el interpreteaza invers: “sa isi apere viata chiar cu pretul tarii”.

Cum vorbeam insa intr-un articol anterior, miza suntem noi, constiinta noastra, docilitatea noastra, supunerea noastra neconditionata si totala in fata noului totalitarism mondial, acela corporatist. Este un experiment, iar succesul sau va duce cu siguranta la imprastierea lui in restul tarii. Din pacate, e vremea intunericului, caci credinta si rugaciunea adevarata au pierit din sufletele noastre si Dumnezeu, desi nu ne paraseste – sau tocmai pentru ca nu ne paraseste – ne lasa sa patimim aceste chinuri si nedreptati. Si va fi si mai rau, odata ce experimentul se va generaliza.

Desi nu putem tacea si nu putem sta nepasatori la agresiunea asupra vietii si mostenirii copiiilor nostri, nu vom sta impotriva celui rau. Vom intoarce si obrazul celalalt. Ne vor otravi apele, ne vor distruge bisericile, ne vor distruge vietile, ne vor alunga de pe pamanturile noastre, ne vor scoate din case si nu ne vor lasa nici strada. Vor voi sa ne ia haina, si le vom da si camasa, astfel incat nimic material sa nu ne mai opreasca pe pamant.

Nu ne vor putea lua constiintele, nu ne vor putea inchide gura care trebuie sa marturiseasca, nu ne vor putea opri de la inchinarea “in duh si in adevar”. Aceasta este cea mai importanta invatatura pe care ne-o transmit patimitorii experimentului de la Pitesti si pe care trebuie sa ne-o asumam dupa generalizarea experimentului Pungesti, si anume ca adevarata biruinta impotriva tiraniei, adevarata libertate, rezida nu in revolta impotriva, ci in asumarea starii de rastignire, in gasirea sensului suferintei, in regasirea noastra in Hristos Cel Rastignit intru Care este biruinta Invierii si a vietii vesnice.

Paul Cocei

Despre autor

Paul Cocei Paul Cocei

Colaborator
115 articole postate
Publica din 29 Decembrie 2011

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 3331

Voteaza:

Experimentul Pungesti 5.00 / 5 din 1 voturi. 4 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

pungesti libertatea

Comentarii (4)

  • Andrei BalotaPostat la 2013-12-16 18:27

    Botezatu Aurel. Cred ca prea exagerezi cu unele lucruri privind participarea/implicarea biserici ortodoxe la bruxelles pe langa institutiile de acolo. Daca biserica este despartita de stat ca si principii de promovare a valorilor si progres, asta nu cred ca ar trebui sase rupa si relatile dintre stat si biserica la nivel oficial ar trebuie sa fim mai atenti in unele lucruri pe care le spunem. Cat priveste rolul jandarmerieei romane cred ca lucrurile sunt clare pentru toata lumea ca masoneria detine controlul legal arupra armatei din tarile europene si SUA. Chia si toata tara daca s-ar opune unui proiect precum cel de la pungesti nu ar castiga nimic, masoni au toata puterea financiara in mana si chiar si firtele armate dar aici depinde cum ingaduir Dumnezeu sa lucreze. Ai vazut ce spune Iisus: ''se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie''.multumesc

  • cristian darabanPostat la 2013-12-13 18:10

    dl Paul daca Sf. Stefan Cel Mare nu se impotrivea turcilor ci se lasa rastignit cu tot poporul roman acum nu mai existam ca neam si tara si Mantuitorul a facut bici si a batut pe cei care vindeau si cumparau in templu si a blestemat smochinul neroditor deci a fi smerit nu inseamna a fi las si sa te lasi calcat in picioare de o guvernare ticaloasa si vanduta si adevarata libertate este libertatea impotriva pacatului

  • BOTEZATU AUREL Postat la 2013-12-13 14:49

    Romania este jefuitã de caracatita sionistã, poporul ingenuncheat batut si umilit, puterea politica obeisanta si supusa jefuitorilor acestei tari, jandarmeria mostenitoare securitatii comuniste isi arata chipul de fiara ce sfasie propriul popor, umileste chipul si asemanarea lui Dumnezeu, sa nu uite acesti cãlãi salbatici cã orice fapta are si judecata! Dar BISERICA, oare nu este si ea vinovatã fiind complicea puterii corupte, fiind reprezentata la UE chiar daca aceasta uniune este pãgâna si militeaza pentru valorile Sodomei si Gomorei, BISERICA gireaza direct dezastrul acestui popor obidit chiar de proprii guvernanti supusi puterii oculte de la Bruxelles, ce cauta Biserica acolo unde se promoveaza anticrestinismul, oare tragedia României nu este in acolada cu tragedia alunecarii Bisericii in spatiul fara Dumnezeu!? Cum justifica BOR prezenta permanenta acolo unde se zideste împotriva valorilor crestine, împotriva lui Dumnezeu, acolo unde se pregateste împagânirea Europei crestine, si de asta Dumnezeu ingaduie atâta nenorocire acolo unde chiar slujitorii au pactizat cu demonica putere politicã de azi supusã vointei jefuitorilor strãini! Girul dat de BOR UE prin reprezentanta permanenta, este chiar acceptarea jafului institutionalizat si ingenuncherea tãrii, orice act criminal împotriva României fiind rodul sionist cultivat la Bruxelles!!!

  • eugen badarauPostat la 2013-12-13 14:08

    1) Din ce Cult Religios faceau parte acei enoriasi si cum se numeste acel "Invatator" (Preot, Abate, Prelat, rabin, etc.)? - nici Politia si nici Biserica respectiva nu au mentionat acest lucru. 2) Ce anume li s-a spus in Casa de Cult respectiva, de acei oameni au reactionat asa de violent la iesirea din ea (in loc sa fie mai "aproape de El" si sa fie mai "calmi" sufleteste? Obs. A "atata" oamenii este cel mai usor lucru, dar a "lamurii" oamenii care este ADEVARUL (realitatea) este cel mai greu lucru. Adica ce (NU) face autorul acestui articol. Pacat! Mare Pacat! Poate data viitoare!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE