Necunoasterea cauzelor fiecarei incercari

Necunoasterea cauzelor fiecarei incercari Mareste imaginea.

Ori de cate ori trecem prin anumite incercari, nu trebuie sa ne intrebam "de ce sau prin cine au venit, ci sa le purtam cu multumire, fara intristare si fara pomenirea raului", ne sfatuieste Sfantul Marcu Ascetul. Daca vom incerca sa gasim raspunsuri, cel mai adesea vom ajunge la manie, revolta, intristare, judecata , deznadejde etc. Insa, daca le vom primi ca fiind ingaduite de Dumnezeu, ne vor fi folositoare.

Cred ca nu gasirea unui raspuns la toate aceste incercari ne va aduce liniste, ci prezenta lui Dumnezeu in noi. Asa ca nu trebuie sa ne zbatem cu orice pret sa gasim raspunsuri, ci sa incercam sa punem toate incercarile care vin asupra noastra in fata lui Dumnezeu. Sa-i multumim pentru ele si sa-L rugam sa ne daruiasca putere sa le ducem fara cartire. Daca le vom purta cu si in Hristos, vom avea parte de mult castig duhovnicesc.

Toate durerile pe care suntem chemati sa le purtam au rolul de a lepada din noi tot ceea ce ne impiedica sa-L primim pe Dumnezeu in inima noastra. Daca cineva priveste durerile sale ca pe o povara, inseamna ca launtric ceva nu merge cum trebuie. Pentru ca viata duhovniceasca aduce roade duhovnicesti, care il invioreaza pe om si il usureaza.

Atunci cand suntem la capatul puterilor, sa ne amintim ca fiecaruia dintre noi Dumnezeu ii daruieste doar atat cat poate duce si cat ii este de folos spre mantuire.

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

10 Aprilie 2024

Vizualizari: 9882

Voteaza:

Necunoasterea cauzelor fiecarei incercari 5.00 / 5 din 7 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE