Vrajitoria

Vrajitoria Mareste imaginea.

Pentru crestini, persoanele care practica vrajitoria sunt niste fiinte pe care nu au de ce sa le intalneasca. Din moment ce stiu ca farmecele, descantecele si leacurile pe care le ofera sunt in legatura cu fortele demonice, cunosc ca orice insotire cu acestea le va aduce numai rau.

Dar avand in vedere ca nu toti sunt cu adevarat crestini si ca sunt persoane care chiar neaga existenta lui Dumnezeu, vrajitoria a ajuns sa fie considerata o meserie. Multora nu li se mai pare nefiresc sa afirme despre cineva care face lucruri iesite din comun ca este "dat dracului" sau "al dracului". Pentru acestia nefiresc este ca vrajitoria sa existe fara a fi impozitata, fara a avea parte de legi etc.



O parte din clientela vrajitoarelor isi spune ca nu are nimic de pierdut daca de exemplu, pentru o problema de sanatate apeleaza atat la medic, cat si la ele. Considera ca e chiar avantajos sa aiba parte de cat mai multe informatii despre boala sau suferinta in care se afla si despre modul prin care se pot elibera de ele. Sigur, in momentul in care afla ca sunt si persoane decazute care bat drumul catre vrajitoare, isi doresc sa nu se fie privite ca niste impreuna vietuitori cu ele.

Pentru o alta parte din clientela, vrajitoria exercita o mare atractie. Persoanele din acesta categorie nu merg la ele decat din pura curiozitate. Vor pur si simplu sa afle ce inseamna sa traiesti intr-o lume diferita de cea in care ele se afla.

Altii considera vrajitoria un mijloc de a transforma in mod miraculos realitatea: Nu ai fost iubit? Cu ajutorul vrajitoriei vei fi iubit de toata lumea. Nu esti bogat? E de ajuns sa joci o singura data la loto ca sa iesi castigator. Vrei ca cineva sa cunoasca despartirea? Rosteste- i numele si nu vor mai fi impreuna niciodata. Ai fost dat afara din slujba? Gandeste-te la ce firma vrei sa lucrezi si imediat vei fi sunat pentru angajare. Si raspunsurile miraculoase pot continua.

Nenumarate pot fi si motivele pentru care se apeleaza la vrajitorie. Insa ceea ce ma nelinisteste este disponibilitatea fata de vrajitorie. Aderarea cu atata usurinta la aceasta practica, cred ca vine din faptul ca omul nu se mai priveste ca fiind o fiinta creata dupa chipul lui Dumnezeu. Va rog sa luati seama ca Dumnezeu nu-i daruieste omului asemanarea cu El, atunci cand acesta se socoteste indreptatit sa petreaca timpul in vecinatatea diavolului. Iar lipsa acestei asemanari ii va aduce omului o vesnica suferinta.

Nimeni nu primeste Botezul, taina ce ofera posibilitatea de a ne impartasi de celelalte taine, decat dupa rostirea cuvintelor "Ma lepad”, ca raspuns la intrebarea: "Te lepezi de satana si de toate lucrurile lui si de toata slujirea lui si de toata trufia lui ?".
Totdeauna trebuie sa implinim fagaduinta de a ne lepada de diavol si de toate lucrarile lui.

Adrian Cocosila
 

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 10251

Voteaza:

Vrajitoria 5.00 / 5 din 1 voturi. 5 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

vrajitoria magia diavolul

Comentarii (5)

  • Vasa NastaPostat la 2012-01-10 19:37

    Sfanta Cruce Tu ne ajuta, In necazuri si dureri, Inima ne-o fa avuta plina de dulci mangaieri ! Amin. Sfanta Cruce sa-i loveasca pe toti vrajmasii Ei ! Amin.

  • Vasa NastaPostat la 2011-12-19 20:36

    In opinia mea, cei care apeleaza la acele analfabete sunt oameni lipsiti de credinta si de nadejde in bunul Dumnezeu ! Ei nu fac altceva decat sa la umple buzunarele cu bani incultelor si dupa aceea sa devina plini de ridicol in fata societatii civile ! Nu am respect fata de cei care apeleaza la astfel de elemente negative !

  • gabriel zahariaPostat la 2011-12-16 11:32

    Apropos de subiect, avem exemplul recent al Oanei Zavoranu , dar in toata aceasta poveste legata de vrajitorie,este ceva care uimeste, nedumereste . Atit dupa spusele ei cit si dupa constatarile comune se observa ca la vrajitoare ajunge un anume gen de om . Desi acesta se autodefineste ca fiind crestin si apreciindu-se ca mergator la biserica si credincios fiind el prefera , in momente de tensiune socioafectiva, vrajitoria (si nu stau acum sa apreciez profunzimea credintei unor asemenea) . Uimitor este in continuare ca acesti oameni sunt mai ales nu dintre ignoranti , profani , subculturalizati , ci din contra sunt oameni cu intelectul,ratiunea si afectul antrenate si rafinate prin multe scoli . Sau cel putin asa pare ori asa voiesc ei sa lase de inteles. In acest caz exista vreo scuza pt. toate traumatismele morale si financiare cu care pina la urma se aleg ? Desigur ca nu ! Un vechi proverb romanesc spune ca : intotdeauna, prostia si domnia se platesc scump . De ce in momentele grele nu toti oamenii alearga la Dumnezeu pt. a se vindeca ? Bine inteles ca din cauza NECREDINTEI lor pe care o poarta in suflet necontenit !

  • Elena EPostat la 2011-12-16 11:00

    Pe vreme de criza.. in vechime asta e regula: vrajitoria, jocurile de noroc sunt la mare cautare. Din pacate.

  • costel popescu Postat la 2011-12-15 14:29

    Parintele Iustin Parvu spunea in una din predicile sale ca "Diavolul trage cu plugul si grapa peste intreaga lume, s-o desteleneasca din firesc si s-o netezeasca, s-o uniformizeze, voind s-o amestece pana ce nu va mai exista credinta adevarata". Asta face si prin vrajitorie. Sa ne fereasca Dumnezeu de lucrarea diavolilor.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE