Asezamantul pastoral-cultural Sfantul Ierarh Calinic - Valcea

Asezamantul pastoral-cultural Sfantul Ierarh Calinic - Valcea Mareste imaginea.

Inaugurat in anul 2010, Asezamantul Pastoral-cultural Sfantul Ierarh Calinic, din cadrul Resedintei Arhiepiscopiei Ramnicului, este o oaza de liniste in inima orasului, fiind situat intr-un cadru natural deosebit, inconjurat de spatii verzi si livada, la poalele padurii de fag si de tei. Este locul ideal pentru cei care sunt in cautarea unei atmosfere de liniste si deconectare, intr-un ambient de bun gust și confort, unde eleganta spatiilor largi se imbina intr-un mod placut si relaxant cu intimitatea, discretia si caldura peisajelor rustice.

Asezamantul isi asteapta oaspetii, aproape de atractiile obiectivelor religioase si turistice de pe Valea Oltului, trasee de neuitat, menite sa imbogateasca sufletul cu alese trairi.

Cele mai reprezentative momente le veti descoperi mergand in pelerinaje la Sfintele Manastiri, precum: Cozia (sec.al XIV-lea, atelier tamplarie si sculptura, apa termala; 50 locuri cazare), Turnu (sec. al XVII-lea, atelier tamplarie si sculptura; 48 locuri cazare), Frasinei (ctitoria Sfantului Ierarh Calinic al Ramnicului; 40 locuri cazare), Hurezi (patrimoniul UNESCO, atelier de covoare; 35 locuri cazare), Arnota (mormantul Domnitorului Matei Basarab; 30 locuri cazare), Bistrita (Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul, atelier pictura, sculptura si broderie; 45 locuri cazare), Dintr-un Lemn (icoana Maicii Domnului sec.al XV-lea; 50 locuri cazare), Govora (sec.al XV-lea), Schitul Ostrov (sec.al XV-lea, ctitoria Sfantului Voievod Neagoe Basarab; 47 de specii de arbori, arbusti si trandafiri; 20 locuri cazare), Schitul Iezer (sec.al XIV-lea, Moastele Sfantului Cuvios Antonie; 15 locuri cazare; alte manastiri si schituri luminate in rugaciune si asceza, departe de lumea aglomerata a marilor orase.

Amintim si cateva obiective turistice deosebit de atragatoare prin unicitate si frumusete naturala:

- statiunile turistice: Salina-Ocnele Mari (asezare din epoca neolitica), Govora, Baile Olanesti, Calimanesti-Caciulata, Voineasa si Horezu.

- lacurile rezultate in urma scufundarii salinei Ocnita; Doamnei, Covoi, Vidra, Petrimanu, Balindru, Bradisor, Malaia.

- pesteri: Liliecilor, Muierilor, Parcul National Buila-Vanturarita (trasee turistice montane amenajate, marcate, indicatoare, panouri informative).

- Rezervatia arheologica Buridava Dacica.

- Statiunea Baile Govora, atestata ca statiune balneoclimaterica de interes national; asistenta medicala balneara.

- apele minerale de la Baile Olanesti, provenind de la mai mult de 30 de izvoare recomandate in numeroase tratamente.

- Statiunea balneoclimaterica Calimanesti.

- Obarsia Lotrului, Cascada Lotrisor.

- Statiunea Voineasa - una dintre cele mai atractive statiuni montane din tara, datorita posibilitatilor de odihna si tratament oferite. Aerul curat, puternic ionizat, bogat in aerosoli ionizati si ozonizati, atrage anual mii de turisti.

- cei pasionati de schi si sanius pot vizita Statiunea Vidra, aflata la 25 km. de Voineasa, loc unde zapada persista in medie 6 luni pe an; pot fi admirate lacul si barajul de acumulare Vidra.

- amatorii de pescuit sportiv pot organiza strasnice partide de pescuit, in special pastrav (lacul Bradisor si raul Lotru). Fauna bogata din zona ofera bogate oportunitati de vanatoare si turism cinegetic.

- Cheile Bistritei, Cheile Oltetului (raul Oltet);Muzeul trovantilor.

- vizitarea ceramistilor (atelierele de ceramica) targul olarilor Cocosul de Horezu / cu faimoasa ceramica de Hurezi cu smalt de culoarea fildesului.

- ruinele Castrului roman Pons Vetus.

- Muzeul Satului Valcean din Bujoreni.

- Defileul Oltului cel mai lung din tara 47 km.

Extra servicii:

Posibilitati de aprovizionare cu produse ecologice (ex: lapte de capra si vaca, oua, carne, pastrav, legume, dulceturi).

Consultanta turistica:

Va este asigurata informatie turistica profesionala referitoare la locurile de interes din Judetul Valcea in domeniul turistic-religios,sugestii despre evenimente si obiective turistice interesante .

Oferte speciale:

Prin Centrul de Pelerinaj Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu, al Arhiepiscopiei Ramnicului, venim in intampinarea pelerinilor cu trasee consacrate la sfintele manastiri si schituri din Judetul Valcea.

Cazare:

Facilitati camere: aer conditionat, internet, baie in camera,TV, incalzire centrala.

Facilitati cazare:

frigider in unitate, fax, transport auto, TV in living, cutie de valori, internet wireless & prin cablu, parcare, crama, ferma proprie, livada, gradina/curte, spalatorie, terasa, foișor in curte, living, sala de mese, sala de conferinte.

Posibilitate mic dejun, pranz si cina.
Posibilitate inchiriere pentru intreaga capacitate.

Adresa si date de contact:

Arhiepiscopia Ramnicului
Asezamantul Pastoral-Cultural Sfantul Ierarh Calinic
Strada Episcopiei nr.1, Ramnicu Valcea
Tel./Fax: 0250/734.952
M.P.: 0760.665911
E-mail: pelerinajevalcea@yahoo.com

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 1479

Voteaza:

Asezamantul pastoral-cultural Sfantul Ierarh Calinic - Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE