Biblia si Babilonul

Biblia si Babilonul Mareste imaginea.

Situat pe o campie fertila, la aproximativ 80km de Bagdad, orasul Babilon era cu adevarat magnific. Capitala a celei de-a treia puteri mondiale, Babilonul este numit in Scripturi "Stapana Regatelor" (Isaia 47, 5). Ca si Egiptul si Asiria, Imperiul Babilonian a jucat un rol important in istoria biblica.  Cartea  lui Daniel din  Apocalipsa Vechiului Testament, ne povesteste despre Belsatar, care a domnit un timp ca rege in Babilon, unele surse laice  sustin ca desi era un  personaj influent , nu a fost niciodata rege. Dar sapaturile arheologice au scos la lumina inscriptii cuneiforme care vorbesc despre Belsatar ca fiu mai mare a lui Nabonid, rege al Babilonului.Asadar scrierile biblice au avut dreptate.

In jurul anului 732 i.e.n., Dumnezeu l-a inspirat pe profetul Isaia sa afirme o profetie referitoare la caderea Babilonului, profetie care s-a implinit 200 de ani mai tarziu. Isaia a consemnat: "Babilonul podoaba regatelor, va ajunge ca Sodoma si Gomora, cand le-a distrus Dumnezeu, nu va mai fi niciodata locuit" (Isaia 13, 19-20). De ce a prezis  Dumnezeu , distrugerea Babilonului? In anul 607 i.e.n., armata babiloniana  a devastat Ierusalimul si i-a dus pe prizonieri in exil in Babilon, unde au fost tratati cu cruzime (Psalm137, 8-9).Dumnezeu a prezis ca slujitorii sai aveau sa  suporte timp de 70 de ani acest tratament rau  din cauza faptelor rele. Apoi Dumnezeu va face posibila eliberarea lor si intoarcerea in patrie (Ieremia 25, 11). Cuvantul profetic a lui Dumnezeu s-a adeverit, in anul 539 i.e.n., cand Babilonul a fost cucerit de armatele persane si treptat orasul s-a transformat intr-un morman de daramaturi, nu s-a mai refacut de atunci. Asadar adevarul Bibliei  din nou a triumfat.

O alta profetie remarcabila se desfasoara chiar in zilele noastre. Si aceasta are legatura cu regele  babilonian Nabucadnetar si cu visul sau despre un chip urias. Fiecare parte a acestui chip, capul, pieptul, bratele, pantecele, coapsele, piciorele si partea anterioara alor, erau alcatuite dintr-un anumit material, majoritatea din metal pur. (Daniel 2, 36-33). Aceasta  reprezentau succesiunea unor guvernari, sau regate, prima fiind a Babilonului, iar ultima, cea  a puterii mondiale anglo-americane, a saptea din istoria biblica (Daniel 2, 36-41). Daniel ne dezvaluie ca degetele si labele picioarelor erau alcatuite dintr-un material neobisnuit (un amestec de fier si argila) Daniel ii explica lui Nabucadnetar, asa cum ai vazut fierul amestecat cu argila umeda, tot asa ei  vor ajunge sa se amestece cu urmasii oamenilor, dar nu se vor lipi niciodata unul de altul (asa cum fierul nu se amesteca cu argila). Aceste cuvinte explica extrem de plastic lumea  foarte divizata  politic in care traim in prezent.

Daniel mai releva un eveniment semnificativ. In vis regele Nabucadnetar a vazut o piatra care s-a desprins dintr-un munte mare. Piatra in cadere  a lovit in labele picioarelor si le-a zdrobit (Daniel 2, 34). Ce semnificatie ar avea aceasta? In zilele acestor regi, in timpul ultimei puteri mondiale, Dumnezeu va ridica un regat care nu va fi nimicit niciodata. El va zdrobi si va pune capat altor regate si el insusi  va dainui pe timp nelimitat (Daniel 2, 44). Profetia se refera la un Regat care se deosebeste de orice alt regat  cunoscut de oameni. Regele lui este Iisus Christos. IIsus il va distruge pe Satan si pe acolitii lui. Astfel pacea si armonia  vor fi restabilte in intregul univers (1Corinteni 15, 25).

Vizireanu Fulvia (Felicis)

Despre autor

felicis Felicis felicis Felicis

Colaborator
30 articole postate
Publica din 29 Iulie 2010

31 Iulie 2012

Vizualizari: 15750

Voteaza:

Biblia si Babilonul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE