Moartea

Moartea Mareste imaginea.

Ma ingrozesc cand ma gandesc la MOARTE! Oare cati dintre noi se ingrozesc la fel? Oare cati se gandesc la acest grozav ceas al mortii, la clipa iesirii sufletului?

"Vai cata lupta are sufletul cand se desparte de trup! Vai, cat lacrimeaza atunci si nu are cine sa-i ajute! Catre ingeri isi ridica ochii, catre oameni se uita, dar nimeni nu-l poate ajuta."

Despre aceasta moarte grabnica si nemiloasa doresc sa vorbesc astazi, pt ca dragostea de viata ne face sa nu ne mai amintim de moarte. Cum stati cu aceasta pregatire pentru moarte? Va framanta macar uneori acest gand al obstescului sfarsit? V-ar conveni sa muriti in starea sufleteasca in care va gasiti acum? Ferice de cel ce ar putea raspunde: DA!

De obicei omul moare asa cum traieste.

De traieste in pacat, in pacat moare. S-a invatat cu pacatul precum cainii cu latratul. Cel ce-si petrece viata in frica de DUMNEZEU, in frica de DUMNEZEU isi va da sufletul. Aceasta pregatire nu consta in planuri, ci in fapte hotarate. Recunoastem ca suntem muritori, dar traim in asa fel ca si cum am fi nemuritori si ne inselam amarnic, caci traind si murind in pacate, ne alegem cu o paguba indoita: pierdem nadejdea si nu mai castigam nici mantuirea.

Daca nu crezi cand vezi frumusetea in mormant si nici atunci cand calci peste multimea mormintelor, apoi sa stii ca ai cu adevarat inima impietrita si nu vrei sa-L crezi pe DUMNEZEU care spune ca tu omule, cu moarte vei muri. Nimic nu vedem mai des decat moartea si totusi nimic nu credem mai anevoie decat moartea,dar, veniti sa vedem in cimitir mormintele pline de intuneric, oseminte de oameni in tarana cu miros greu si veti intelege cu adevarat: EXISTA MOARTE si cum se vestejeste floarea, asa se va vesteji si floarea vietii noastre trecatoare si atunci se vor risipi toate sperantele si toate ostenelile.

De multe ori moartea este in fata ochilor noastre si nu ne este frica. A stiut DUMNEZEU de ce a lasat acest predicator in lume! Cel mai puternic, care nu tine seama de nimic si de nimeni, nici de imparat, nici de viteaz, nici de batran, nici de copil, nici de bogat sau sarac...caci toti si toate cad prada mortii pe nesimtite. Cand nu se gandeste omul... BAMM ! vine moartea peste el, caci domneste peste lumea intreaga; isi are locul in toata lumea si vorbeste tuturor popoarelor in orice limba de pe fata pamantului.

Vorbeste saracilor si bogatilor, invatatilor si neinvatatilor si vorbeste cu atata putere ca face pe toata lumea sa planga. Nu este inima care sa nu se fi miscat sau ochi care sa nu fi varsat lacrimi in fata acestui predicator care este moartea. Este incapatanat si navaleste cu predica lui acolo unde nu este poftit si asteptat si rastoarna planurile oamenilor, pandind pe la toate usile si ferestrele. Are o cheie cu care poate descuia orice casa, orice palat si orice ascunzis. Nu este pe fata pamantului vreo incapere in care sa nu poata intra.

Știm cu totii ca de moarte nu va scapa nimeni, dar f mult conteaza cat de pregatiti ne va afla moartea si unde ne va apuca,deoarece una este sa mori in biserica si alta e sa mori la teatru. Moartea ESTE DEOSEBITA in lucrarea ei de la caz la caz. Poti sa razi de predica mortii, sa iei in ras invataturile si chemarile ei; poti sa fugi de biserica si de cuvantul lui DUMNEZEU, poti sa rupi in mania ta BIBLIA, care este CARTEA SFANTA, dar - MOARTEA - ramane tot biruitoare si ca maine ea stie ca va vorbi si de pe marginea mormantului tau.

PRIVEGHIATI, CA NU STITI ZIUA SI NICI CEASUL! Nu lasati la voia intamplarii! Cea mai mare orbire a lumii este aceasta, ca nu ne pregatim ptr ceasul mortii. La toate ne gandim, de toate avem grija,de viitor, de avere, de mostenire, de planuri, de fel de fel de afaceri, de insurat, de maritat.... ce pericol! Sa nu fim copii la minte! Sa nu credem ca DUMNEZEU ESTE numai milostiv si ca ne iarta!

Pentru a muri crestineste nu inseamna sa gandesti la moarte abia atunci cand ea bate la usa, ci trebuie sa te gandesti si sa te pregatesti mai dinainte. Daca moartea ne va gasi pregatiti crestineste, fericiti vom fi ptr ca am trecut de la moarte la viata si de pe pamant la cer.

Florentina Andriesei

Despre autor

andriesei florentina andriesei florentina

Colaborator
44 articole postate
Publica din 30 Decembrie 2010

Pe aceeaşi temă

02 August 2012

Vizualizari: 2345

Voteaza:

Moartea 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE