Buna seara tuturor. Am mai rasfoit prin comoara mea de caiet si am gasit o reteta de cornulete pe care vo daruiesc cu mare drag. Pentru a pregati cornuletele, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr. faina
- 1 cubulet de drojdie
- 1 zahar vaniliat
- coaja de lamie
- 300. gr zahar
- 1 pachet nuca de cocos
- 200 gr. nuca macinata
- 1 cub de rama
- 1 virf de cutit de sare
Modul de preparare
Se ia faina se face un cuib in ea si se face cu un picut de apa calduta, sarea si o lingura de zahar, maiaua cu drojdia, se framinta un aluat ca de pine, in el se adauga coaja de lamie; se framinta bine si se lasa sa creasca. Se ea aluatul se intinde sub forma de cerc, si se taie triunghiri care se ruleaza de la baza inspre virf. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina si se dau la cuptorul in prealabil incins. Se lasa la copt cca. 35 min. Intre timp se fierbe un sirop cu zaharul si pachetul de margarina si zaharul vaniliat. Cornuletele coapte se baga in siropul fierbinte si se lasa 2-3 min. Dupa care se scot pe un suport ca sa se scurga un picut, si pe urma se tavalesc prin nuca macinata sau prin nuca de cocos. Sunt foarte delicioase, garantat. Tot ce v-am scris pina acum sunt testate de mine si sunt bune. Va doresc tuturor, Doamnelor si Domnisoarelor, spor la preparat si pofta buna!
Marioara Mihele
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.