Cornulete dospite cu nuca si nuca de cocos

Cornulete dospite cu nuca si nuca de cocos Mareste imaginea.

Buna seara tuturor. Am mai rasfoit prin comoara mea de caiet si am gasit o reteta de cornulete pe care vo daruiesc cu mare drag. Pentru a pregati cornuletele,  avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr. faina
- 1 cubulet de drojdie
- 1 zahar vaniliat
- coaja de lamie
- 300. gr zahar
- 1 pachet nuca de cocos
- 200 gr. nuca macinata
- 1 cub de rama
- 1 virf de cutit de sare

Modul de preparare

Se ia faina se face un cuib in ea si se face cu un picut de apa calduta, sarea si o lingura de zahar, maiaua cu drojdia, se framinta un aluat ca de pine, in el se adauga coaja de lamie;  se framinta bine si se lasa sa creasca. Se ea aluatul se intinde sub forma de cerc, si se taie triunghiri care se ruleaza de la baza inspre virf. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina si se dau la cuptorul in prealabil incins. Se lasa la copt cca. 35 min. Intre timp se fierbe un sirop cu zaharul si pachetul de margarina si zaharul vaniliat. Cornuletele coapte se baga in siropul fierbinte si se lasa 2-3 min. Dupa care se scot pe un suport ca sa se scurga un picut, si pe urma se tavalesc prin nuca macinata sau prin nuca de cocos. Sunt foarte delicioase, garantat. Tot ce v-am scris pina acum sunt testate de mine si sunt bune. Va doresc tuturor,  Doamnelor si Domnisoarelor, spor la preparat si pofta buna!

Marioara Mihele

Despre autor

Marioara Mihele Marioara Mihele

Colaborator
24 articole postate
Publica din 22 Mai 2010

23 Martie 2011

Vizualizari: 8275

Voteaza:

Cornulete dospite cu nuca si nuca de cocos 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Marioara MihelePostat la 2011-03-23 16:33

    Sunt foarte gustoase si satioase ,nu ezitati sa le faceti !!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post