Cartofi prajiti cu sos picant de rosii

Cartofi prajiti cu sos picant de rosii Mareste imaginea.
Cartofi prajiti cu sos picant de rosii 24 Martie 2014


Timp preparare: 10 minute

Durata totala: 30 minute

Portii: 3


Cartofi prajiti cu sos picant de rosii - o reteta simpla si gustoasa. Vei reveni la ea cel putin o data pe saptamana.

Ingrediente:
  • 6 cartofi
  • ulei
  • 500 gr rosii bine coapte
  • 1 ceapa mica
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 1 lingurita rasa boia dulce
  • 1/4 lingurita chili pudra
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita de zahar
Instructiuni:

Curatam ceapa, o taiem si o calim in ulei incins. Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile decojite si taiate marunt. Apoi adaugam sare, piper, 1/2 lingurita de zahar si frunza de dafin. Fierbem rosiile vreme de 15 minute. Scoatem frunza de dafin si mixam pana obtinem un sos foarte fin. Cateii de usutori ii strivim dupa ce am presarat peste ei putina sare. Adaugam treptat ulei si amestecam continuu, pana obtinem o maioneza de usturoi pe care o punem in sosul de rosii. Cartofii ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu sare vreme de 10 minute. Apoi ii prajim in ulei incins pana devin rumeni. Peste ei adaugam sosul de rosii.

24 Martie 2014

Vizualizari: 28503

Voteaza:

Cartofi prajiti cu sos picant de rosii 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post