Alina C.
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 40 minute
Durata totala: 55 minute
Portii: 10
Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii - o reteta simpla dar gustoasa, mostenita de la bunica mea. Sucul de rosii ofera un colorit aparte aluatului.
- pentru aluat -10 linguri de ulei
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri suc de rosii
- 1 plic de amoniac stins cu otet
- 500 g faina
- pentru compozitie - 5 mere
- zahar dupa gust
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita ulei
Pregatirea aluatului: amestecam ingredinetele si framantam aluatul pana se incorporeaza toata faina. Aluatul obtinut se imparte in patru parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc aproximativ 10 minute. Pregatirea compozitiei: Dam merele pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul, lingurita de ulei si scortisoara. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi. Prajitura se tine la rece, pana a doua zi, cand se inmoaie indeajuns si poate fi taiata. Pofta buna!
-
Prajitura de post cu nuca
Publicat in : Retete prajituri
-
Prajitura cu fructe uscate
Publicat in : Retete prajituri
-
Prajitura de dovleac cu fistic
Publicat in : Retete de post
-
Prajitura de foi cu suc de rosii
Publicat in : Retete prajituri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.