
Laura
Timp preparare: 10 minute
Timp de gatit: 30 minute
Durata totala: 40 minute
Portii: 6
Am mancat acum ceva vreme o prajitura cu nuci si ciocolata care semana mult cu aceasta pe care o propun aici. Nu este identica, dar in orice caz este foarte asemanatoare cu aceea.
- 250 g margarina
- 120 g zahar pudra
- 1 lingura miere de albine
- 3 linguri seminte de mac
- 270 ml apa minerala
- 340 g faina
- 120 g nuca macinata
- 1 pachet praf de copt
- 2 lingurite zahar vanilat
- 100 g ciocolata amaruie
- sare
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Mixam 200g margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine cremoasa. Adaugam macul, 60 g de nuca si mierea si amestecam pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza faina alternand cu apa minerala. Punem continutul intr-o forma si il dam la copt, la foc potrivit, intr-un cuptor bine incins. Dupa 30 de minute o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pentru glazura amestecam la bain-marie ciocolata, restul de margarina(50g.), de nuca(60g.) si zaharul vanilat ramas (1 lingurita). Turnam ciocolata topita peste toata suprafata prajiturii. Putem adauga peste ea nuca macinata. Pofta buna.
-
Prajitura cu sfecla
Publicat in : Retete prajituri -
Trigoane cu nuci
Publicat in : Retete de post -
Banane prajite
Publicat in : Retete prajituri -
Gogosi cu gem
Publicat in : Retete prajituri -
Clatite de post cu halva
Publicat in : Retete prajituri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.