Salata orientala

Salata orientala Mareste imaginea.

Salata orientala
 

Este singura la care trebuie sa recomand otetul, dar si acela cat mai natural, nu chimic, sau il luati din borcanul de castraveciori. Merge diluat cu putina apa.

 

Cartofii fierti in coaja, curatati (sau cu coaja lasata pe ei, curatita doar de ochiurile negre), se taie felii, de preferat mai mici si mai subtirele, ca sa ia cat mai mult contact cu sosul salatei.

 

Se adauga ceapa multa taiata felii subtiri, castraveciori murati in otet sau gogosari taiati felii, si neaparat masline.

 

Apoi sare si ulei dupa gust. De otet am spus deja, iar de piper nu e nevoie.

 

La aceasta formula clasica mai puteti adauga dupa inspiratie,din iuteala mainii, si alte cruditati: odata felioare subtiri de ardei, alta data bucatele mici de broccoli sau conopida, alta data putina salata verde, dar fara a o lasa mult in contact cu otetul inainte de servire...

 

Cu multa placere, de la Mariana.

 

09 Februarie 2012

Vizualizari: 27221

Voteaza:

Salata orientala 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Thomas Katrina Postat la 2009-11-25 08:15

    Zeama unei lamai proaspat stoarsa poate fi un excelent inlocuitor pentru otet. In plus, este si mai sanatoasa.
    Hellas - daca nu aveti la indemana lamai proaspete.

    Ulei (untdelemn) de masline (si cu aroma fructata - dar cred ca este putin mai scump ca pret) da o aroma si un gust excelent.

    Personal, as mai adauga (presara deasupra) si niscaiva marar si/sau patrunjel proaspat, tocat. Si maslinele - in amestec mixt (adica si negre, si verzi - dar sa fie din acelea de buna calitate, mari, 'carnoase' - cu mai multa pulpa decat sambure - si f. gustoase). Iar in loc de castraveciori murati, as folosi din cei cruzi, taiati rondele cat mai subtirele - se gasesc si in sezonul rece, prin supermarketuri, dar s-ar putea sa coste vreun pret cam... 'piperat', depinde.

    As mai adauga si niste morcovi murati (din borcanul cu muraturi asortate), - sau fierti -, taiati rondele sau cubulete. Sau/si conopida murata, desfacuta in mici bucatele. Si niste mazare fiarta sau 'aburita' (fiarta la aburi). S.a.m.d... in functie de 'inspiratia de moment' si ingredientele aflate mai la indemana. Pofta buna! :)

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post