Remedii ayurvedice pentru o digestie normala

Remedii ayurvedice pentru o digestie normala Mareste imaginea.

Alimentatia sanatoasa si digestia corecta sunt importante pentru sustinerea vietii. In Ayurveda un sistem digestiv sanatos (Pachan tantra) este esential pentru mentinerea sanatatii si se crede ca fiecare boala provine de la o digestie ineficienta. Energia metabolica intensa a digestiei (pachana), cunoscuta sub numele de Agni (focul interior) ajuta la asimilarea corecta a alimentelor si eliminarea eficienta a toxinelor si a deseurilor (ama) din organism. In cadrul sistemului digestiv, Agni determina producerea acidului clorhidric in stomac (este cunoscut sub numele de jathar agni), acizilor biliari in ficat (Bhuta agni) si enzimelor pancreatice care contribuie la digestie. O modalitate simpla de a sprijini Agni, focul digestiv, este utilizarea plantelor si condimentelor culinare pentru a creste Agni inainte si in timpul meselor. Astfel, plantele si condimentele ayurvedice sunt utilizate cu succes atat in scop culinar cat si medicinal.

Tratamentele ayurvedice sunt eficiente pentru bolile sistemul digestiv, deoarece acestea sunt centrate pe crearea echilibrului intre nutritie, liniste mentala si spirituala in organismul nostru.

Conform Ayurveda, digestia este piatra de temelie a sanatatii.

Digestia sanatoasa asigura asimilarea nutrientilor din hrana intr-un mod sanatos si asigurarea nutrientilor necesari desfasurarii metabolismelor la nivel celular.
Atat functionarea necorespunzatoare a sistemului digestiv (enzimelor digestive, motilitatea intestinala) cat si a organelor anexe (ficat, pancreas - secretia exocrina,) pot afecta digestia corecta a alimentelor si asimilarea substantelor nutritive ceea ce reprezinta cauza majora in aparitia diferitelor afectiuni. Cand digestia este deficitara, celelalte organe din corp, cum ar fi muschii, sistemul cardiovascular, sistemul nervos, etc, devin predispuse la a se imbolnavi.

Simptomele digestiei deficitare se manifesta prin gaze excesive, constipatie, diaree, eructatii, senzatie de arsura, varsaturi, indigestie, balonare si dureri. In diverse forme, ele sunt cunoscute cu diferite denumiri cum ar fi: gastrita, ulcer, colita, meteorism, sindromul colonului iritabil, etc.

Consumarea alimentelor corespunzatoare va face o mare diferenta intre starea de bine si boala.

Combinatia de Piper longum, Piper nigrum, Zingiber officinale in Ayurveda este recunoscuta ca Trikatu. Trikatu sustine tractul gastro-intestinal superior, unde se imbunatateste absorbtia substantelor nutritive. Trikatu ajuta la intinerirerea celulelor organismului si, de asemenea, ajuta la prevenirea oricarei infectii sau inflamatii la nivelul organelor digestive.

Combinatia de Emblica officinalis, Terminalia Chebula, Terminalia belerica este o formula echilibrata cunoscuta sub numele de Triphala (inseamna trei fructe) care are o vechime de mii de ani si este un remediu ayurvedic de exceptie. Triphala este utila in problemele sistemului digestiv precum indigestie sau constipatie, regland tranzitul intestinal.

Pe baza principiilor ayurvedice, firma STAR INTERNATIONAL MED IMPEX SRL a lansat pe piata doua produse pentru a mentine sistemul digestiv intr-o stare de sanatate optima – Gascure sirop si Gascure tablete.

GASCURE sirop
Suplimentul alimentar GASCURE sirop este un produs natural ayurvedic care actioneaza usor asupra glandelor gastrice, neutralizeaza hiperaciditatea si asigura o digestie normala. Extractele din plantele medicinale ayurvedice din GASCURE protejeaza mucoasa gastrica, actioneaza ca un balsam asupra leziunilor gastrice. Datorita acestor proprietati, sunt prevenite extinderea leziunilor gastrice, ajuta la refacerea mucoasei gastrice si intestinale.


GASCURE SIROP are proprietati carminative, antiseptice, regleaza apetitul avand proprietati de stimulare a acestuia si imbunatateste digestia si absorbtia corespunzatoare a substantelor nutritive in organism. GASCURE mentine secretia de acid clorhidric gastric si enzime gastrice si intestinale care sunt responsabile pentru digerarea eficienta a hranei. Sustine ficatul in secretia si cresterea fluxului biliar (bila este implicata in digestia si asimilarea grasimilor) si in sustinerea proceselor de detoxifiere. Stimuleaza secretia de enzime pancreatice, compusi necesari pentru buna digestie si asimilarea de nutrienti. Sustine mentinerea unui tranzit intestinal normal permitand astfel restabilirea florei intestinale, frecventei si consistentei scaunelor, eliminarea din intestine a gazelor si toxinelor provenite dintr-o digestie deficitara,
Gascure sirop prin sustinerea functiilor gastrice, intestinale, hepatobiliare si a tranzitului intestinal ajuta la eliminarea neplacerilor cauzate de excesele alimentare sau alimente greu digerabile.

Produsul creeaza un mediu nefavorabil dezvoltarii parazitilor intestinali si contribuie la eliminarea lor din organism.

 GASCURE Tablete

Gascure tablete este un produs natural din plante medicinale indiene ayurvedice, care sustin functionarea fiziologica a sistemului gastro-intestinal asigurand o digestie si un tranzit intestinal normal permitand, astfel restabilirea frecventei si consistentei scaunelor, eliminarea din intestine a gazelor si toxinelor provenite dintr-o digestie deficitara. Mentinerea unui tranzit intestinal normal, sustine procesul natural de detoxifiere prin eliminarea la nivelul colonului a produselor de digestie si a toxinelor. Complexul de fitonutrienti din plantele aflate in compozitia Gascure tablete asigura o digestie normala prin normalizarea aciditatii gastrice, a secretiei si functionarii enzimelor digestive, protectia mucoasei gastrice si echilibrul florei intestinale. Digestia gastrica este sustinuta de aportul de papaina, enzima implicata in digestia proteinelor la nivelul stomacului. Mentinerea functionarii normale a sistemului digestiv sustine apetitul si absorbtia substantelor nutritive din tubul digestiv contribuind astfel la mentinerea functiilor fiziologice ale ficatului si la sanatatea si vitalitatea intregului organism.


Pe aceeaşi temă

02 Decembrie 2015

Vizualizari: 1714

Voteaza:

Remedii ayurvedice pentru o digestie normala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE