Rugaciunea pentru sinucigasi

Rugaciunea pentru sinucigasi Mareste imaginea.

Draga in Domnul T.,
Cati oameni nu sunt astazi precum copiii: ca­uta calea spre Adevar si din mila lui Dumnezeu vin la Biserica, care este casa lui Dumnezeu. T., aceasta este minunea care se petrece in mod re­al. Acum nenorocirea este cea care aduce cel mai adesea la Dumnezeu, cand inima parca moare de necaz. Vin si oameni care au inceput sa cu­noasca lumea duhovniceasca datorita conlucra­rii indeaproape cu puterea cea intunecata, uciga­toare de suflete.

Asa s-a intamplat si cu fiul dumneavoastra: el a cunoscut vrajmasul - intunericul -, dar nu a reusit prin acest cosmar sa se intoarca si sa por­neasca in cautarea Luminii. Nu are sens sa cau­tati vinovatii, caci pe cand traiati fara Dumnezeu erau alaturi de dumneavoastra oameni care cre­deau in El si vietuiau prin El. Dumnezeu, ieri si azi si in veci, este Acelasi, Facatorul fapturii, facatorul lumii. Si, odata cu caderea protoparintilor, dato­rita libertatii daruite de Dumnezeu, oamenii insisi fac alegerea.

Iar Dumnezeu intotdeauna as­teapta, ajuta, lasa in viata societatii si-n viata fie­caruia urmele Sale. Oamenilor le ramane numai sa vada si sa faca alegerea: sau lumina, caldura, binele, adica calea catre Dumnezeu, sau imbatarea din voia proprie cu pacatul. Ma refer la ceea ce este principal. Nimeni nu poate sa-i ia omului libertatea, nici macar Facatorul sau.

Intr-adevar, pentru fiul dumneavoastra nu es­te voie sa va rugati la biserica - potrivit canoa­nelor stabilite la Sfintele Sinoade de catre Sfintii Parinti. Trebuie neaparat sa va rugati acasa din tot sufletul indurerat si ranit. Iar raspunsul es­te lucrarea lui Dumnezeu. Noi nu il putem ghici din timp si nici sa hotaram in locul lui Dumne­zeu nu putem. Pazind ascultarea fata de Biseri­ca, pastrati in suflet nadejdea ca Dumnezeu Se va milostivi pentru rugaciunea dumneavoastra de mama.

Cititi dupa posibilitati si cand aveti dorinta canonul pentru cei ce si-au luat viata. Prima da­ta, straduiti-va sa-l cititi timp de 40 de zile, zil­nic. Iar rugaciunea care este in canon va va li­nisti in fiecare zi si il va ajuta pe fiu. Bine es­te sa dati milostenie celor nevoiasi pentru fiul dumneavoastra. Nadejdea impletita cu credin­ta sunt luminatori in viata noastra. Iar Domnul este Cel care ne da mila si iubire. Catre acestea si nadajduim.

Numai sa nu uitati ca prima porunca data de Dumnezeu oamenilor, in Rai, a fost ascultarea. De aceea, fiind in situatia de fata, nu puteti cal­ca aceasta porunca mantuitoare Si, pentru neca­zul ce v-a cuprins si pentru ascultarea cuvantu­lui Iui Dumnezeu de a nu-l pomeni la biserica, ci numai acasa, veti dobandi mila Lui asupra dum­neavoastra si a odraslei.

Mila lui Dumnezeu sa fie cu voi!

Parintele Ioan Krestiankin

Extras din volumul "Povatuiri pe drumul crucii", Ed. Sophia

Cumpara volumul Povatuiri pe drumul crucii de pe Magazinul online Carti.CrestinOrtodox.ro

Povatuiri pe drumul crucii

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 4783

Voteaza:

Rugaciunea pentru sinucigasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE