Bucurie duhovniceasca pe Calea Sfintilor

Pelerinajul „Calea Sfintilor“ a adunat aseara mii de ieseni si pelerini veniti la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Oamenii s-au rugat pentru ca Ocrotitoarea Moldovei sa aduca, prin mijlocirea ei, mai multa pace in lume.

Pe tot parcursul procesiunii cu moastele Sfintilor Parascheva si Simeon s-au intonat tropare si alte cantari religioase. De asemenea, la „Calea Sfintilor“ a fost purtata si icoana Maicii Domnului „Prodromita“ de la paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. La final, moastele celor doi sfinti au fost asezate din nou in baldachinul din apropierea Catedralei mitropolitane din Iasi.

Centrul orasului Iasi a fost, timp de cateva ore, inundat de lumina lumanarilor purtate de preotii si credinciosii care au mers in Pelerinajul „Calea Sfintilor“. Traditionala procesiune a pornit de la Catedrala mitropolitana din Iasi si a fost condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, informeaza "Ziarul Lumina".

Au mai participat Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar Patriarhal, si PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. Sfintele moaste, impreuna cu icoana „Prodromita“, au fost purtate pe strada Cuza Voda, apoi s-a ajuns in fata Bisericii „Sfantul Sava“. Dupa ce s-a rostit o ectenie, traseul a continuat spre Manastirea „Sfintii Trei Ierarhi“, apoi alaiul s-a indreptat spre Catedrala mitropolitana din Iasi. „Pelerinajul este o bucurie traita intens, in comuniune umana si in impreuna-deplasare. El este o deplasare spatiala, sau poate fi o deplasare sufleteasca, de la cele pamantesti catre cele spirituale, inalte, catre cele ale imparatiei lui Dumnezeu. Pelerinajul este un bun prilej de comuniune umana si de bucurie duhovniceasca. Aceasta cale a sfintilor nu este calea noastra, ci este calea pe care calatoresc anul acesta Sfanta Parascheva impreuna cu Sfantul Simeon din Muntele Minunat. De asemenea, acest pelerinaj a fost pus si sub ocrotirea Maicii Domnului, prin faptul ca am avut bucuria de a avea in preajma noastra icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului «Prodromita», de care se leaga adanc istoria spiritualitatii iesene“, a spus pr. Mihai Margineanu, de la parohia Toma Cozma din Iasi, prezent la Pelerinajul „Calea Sfintilor“.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

12 Octombrie 2013

Vizualizari: 547

Voteaza:

Bucurie duhovniceasca pe Calea Sfintilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE