Dezbateri privind familia crestina in parohiile clujene

O serie de dezbateri despre viata de familie vor avea loc in luna octombrie in parohiile clujene.

Proiectul este demarat de organizatia crestina AGAPE si se va desfasura cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Prima intalnire va avea loc miercuri, 10 octombrie, in parohia Intampinarea Domnului din cartierul Marasti, unde paroh este parintele Alexa Chira.

Potrivit coordonatorului de programe al Organizatiei AGAPE, Mihai Coste, intalnirile se vor adresa distinct familiilor si viitoarelor familii.

Dezbaterile vor fi structurate sub forma unui modul de sase intalniri.



Din punct de vedere moral si doctrinar, prezentarile vor respecta specificul ortodox al Bisericii si vor urmari promovarea valorilor familiei traditionale.

Vor fi propuse spre dezbatere teme precum: valori fundamentale in familia crestina, rolul sotului si al sotiei in casnicia crestina sau conflictele si solutionarea lor.

In cazul intalnirilor pentru tinerii care urmeaza sa se casatoreasca, ultima tema va consta si in explicarea Tainei Sf. Cununii, respectiv in pregatirea pentru aceasta – sarcina care va reveni preotului paroh.

Organizatia AGAPE este o asociatie crestina a carei principala directie de activitate este FAMILIA.

Dezideratul lor este ca societatea contemporana, divizata si dezorientata, sa se reintoarca la valorile morale si principiile crestine cu privire la familie, care timp de secole s-au demostrat a fi adevarate, funtionabile si eficiente.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Octombrie 2012

Vizualizari: 961

Voteaza:

Dezbateri privind familia crestina in parohiile clujene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE