Eroii Revolutiei din decembrie 1989 comemorati la Caransebes

Evenimentele au debutat cu un mars care a pornit de la primarie si au continuat pana la monumentul inchinat eroilor caransebeseni cazuti la Revolutia din decembrie 1989, aflat in apropierea centrului civic al municipiului. Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului alaturi de un sobor de preoti a oficiat, o slujba de pomenire pentru victimele Revolutiei din 1989. La comemorare au luat parte autoritati centrale si locale, reprezentanti ai organizatiilor de revolutionari, cadre militare si rudele celor ce si-au pierdut viata la Revolutia din 1989.

La sfarsit, autoritaţile si organizatiile prezente au depus coroane de flori la monumentul amintit. Dupa slujba de pomenire, Preasfintitul Lucian a vorbit despre lucrarea lui Dumnezeu in istoria omenirii: „Ii multumim lui Dumnezeu pentru acel eveniment binecuvantat, pentru ca Dumnezeu lucreaza in istoria neamului omenesc si am vazut in repetate randuri cum a lucrat in istoria poporului roman.

De aceea revolutionarii din Timisoara, Caransebes si din toata tara au strigat in cor, indiferent de etnie sau confesiune, «Dumnezeu exista, cu noi este Dumnezeu» si impreuna s-au asezat in decembrie 1989, sezand pe asfalt in genunchi si rostind impreuna rugaciunea Tatal Nostru. De aceea si aceasta comemorare a inceput cu o slujba de pomenire, dar si cu o rugaciune de multumire, pentru ca Dumnezeu ne-a ajutat, a fost cu noi, ne-a daruit in acele zile, in urma cu douazeci si patru de ani, o vreme frumoasa si cu totii au putut iesi in strada, pentru ca s-au saturat de abuzurile unui sistem, de abuzurile clasei politice din vremea aceea, au vrut o schimbare a regimului comunist si nu neaparat o detronare a dictatorului Ceausescu”.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

21 Decembrie 2013

Vizualizari: 562

Voteaza:

Eroii Revolutiei din decembrie 1989 comemorati la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE