Expozitie fotografica in Craiova

In perioada 28.06.2013-12.07.2013 s-a desfasurat expozitia fotografica organizata in cadrul proiectului "Turismul cultural religios din judetele Valcea si Olt - oportunitate de promovare a identitatii nationale si a valorilor patrimoniului national” in locatia aflata pe strada Brestei, nr. 24, municipiul Craiova, jud. Dolj .

Proiectul, al carui beneficiar este Fundatia “Cuvantul care zideste”, este finantat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, Axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului si are ca obiective cresterea importantei turismului ca factor care stimuleaza cresterea economica a intregii regiuni Sud - Vest Oltenia, respectand principiile dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului, printr-o promovare superioara a potentialului turistic cultural national din judetele Valcea si Olt.

Proiectul presupune promovarea monumentelor istorico-religioase din judetele Valcea si Olt prin elaborarea unui album ce contine 2 volume si a fost printat in 2.500 de exemplare. Acestea au fost distribuite la nivel national, alaturi de posterele, pliantele, brosurile si evantaiele fotografice realizate in scopul prezentarii obiectivelor proiectului. Albumul contine informatii cu privire la istoria celor aproximativ 500 de monumente istorico-religioase, descrierea picturilor, a tezaurului detinut in cadrul monumentelor de cult, dar si imagini din cadrul acestora.

In cadrul expozitiei fotografice organizate prin proiect au fost expuse imagini reprezentative ale obiectivelor cultural-religioase cuprinse in cadrul albumului. Invitatii au admirat cele mai reprezentative edificii patrimoniale cu potential turistic de pe raza judetelor Valcea si Olt. Expozitia a evidentiat potentialul turistic al monumentelor istorice, venind astfel in sprijinul iubitorilor de arta ecleziala care si-au prioritizat astfel interesul pentru un ansamblu turistic sau pentru altul. Evenimentul de lansare a expozitiei a avut loc pe 28.06.2013 si a avut rolul de a introduce vizitatorii in atmosfera proiectului. Managerul proiectului "Turism cultural religios din judetele Valcea si Olt - oportunitate de promovare a identitatii nationale si a valorilor patrimoniului national” a prezentat pe scurt proiectul, sursa de finantare si rezultatele obtinute datorita ajutorului nerambursabil
acordat.

Sursa: mitropolia-olteniei.ro

Pe aceeaşi temă

15 Iulie 2013

Vizualizari: 569

Voteaza:

Expozitie fotografica in Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE