Final de an scolar la Seminarul Teologic 'Sf. Apostol Andrei' din Galati

In data de 19 iunie 2014, a avut loc festivitatea de premiere si serbarea de sfarsit de an scolar a elevilor Seminarului Teologic „Sfantul Apostol Andrei“ din Galati, dar si cursul festiv la finalizarea studiilor organizat de catre absolventii promotiei 2014 din cadrul Departamentului Teologic al Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie – Galati.

Programul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii in capela seminarului andreian de catre un sobor format din parinti profesori, in prezenta Chiriarhului Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian.

Au participat elevii seminaristi si parintii lor, tinerii studenti si masteranzi teologi, precum si cadrele didactice ale acestor institutii de invatamant.



De asemenea, la Sfanta Liturghie au fost prezenti si elevii claselor pregatitoare si a II-a, gazduite de Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“, care, la final, au intrat intr-un scurt dialog-cateheza cu ierarhul locului.

Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galati a fost gazda serbarii de sfarsit de an seminarial, la care a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

In cadrul programului, corurile reunite ale elevilor seminaristi au interpretat piese din repertoriul clasic de muzica bisericeasca psaltica si corala, precum si piese populare.

In incheiere, elevii claselor pregatitoare si a II-a, au prezentat programul artistic intitulat „Clopotelul de vacanta“, Inaltpreasfintia Sa binecuvantandu-i si premiindu-i pe fiecare dintre ei.

La finalul manifestarii, chiriarhul locului a binecuvantat elevii seminaristi si profesorii acestora pentru frumoasele roade ale activitatii din anul scolar 2013-2014 si a oferit celor mai buni dintre elevi cuvenitele diplome si premii constand in carti de zidire sufleteasca.

Cursul festiv al absolventilor de teologie didactica si teologie asistenta sociala, precum si a masteranzilor, s-a desfasurat in Aula „Melchisedec Stefanescu” a Facultatii de Istorie, Filozofie si Teologie din Galati.

Festivitatea de absolvire a fost deschisa de catre Inaltpreasfintitul Parinte Casian, dupa care profesorii si absolventii au rostit scurte alocutiuni adecvate momentului festiv al absolvirii cursurilor de licenta si masterat.

La final au fost oferite diplome.

Anul acesta au absolvit 45 de studenti si 27 de masteranzi.

Sursa: edj.ro

.

20 Iunie 2014

Vizualizari: 593

Voteaza:

Final de an scolar la Seminarul Teologic 'Sf. Apostol Andrei' din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE