Injumatatirea Praznicului Invierii

Potrivit unei vechi traditii biblice, marile sarbatori, ca si perioadele importante din viata oamenilor au un punct median, de bilant liturgic si duhovnicesc.

Injumatatirea Praznicului Invierii, sarbatorita, miercuri, 9 mai 2012, in Biserica Ortodoxa, este punctul de mijloc al perioadei dintre Invierea Domnului si Pogorarea Sfantului Duh sau Cincizecimea.

Mai multe informatii cu privire la aceasta sarbatoare a oferit pentru TRINITAS TV, parintele asist. drd. Alexandru Dumitrescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti: "In mijlocul sarbatorii este Mantuitorul. Privind putin in urma, catre Praznicul Invierii, și inainte catre fagaduinta Mantuitorului ca va trimite de la Tatal pe Duhul Sfant. Injumatatirea Praznicului, avand un fundament istoric, un moment din viata Mantuitorului Iisus Hristos, cand la Injumatatirea Praznicului, dar a Sarbatorii Corturilor, o sarbatoare iudaica, a intrat in Templu si a vorbit invatatilor si multimilor, iar din acest moment din activitatea Mantuitorului avem sarbatoarea noastra a Injumatatirii Praznicului".

Sarbatoarea Injumatatirii Praznicului leaga sarbatoarea Invierii de Inaltarea Domnului, dar si de Pogorarea Sfantului Duh.

Ca in fiecare miercuri din Perioada Penticostarului, Biserica a randuit se faca dezlegare la peste.

Sursa: basilica.ro
 

Pe aceeaşi temă

09 Mai 2012

Vizualizari: 999

Voteaza:

Injumatatirea Praznicului Invierii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE