Lansare volumului 'Se intorc mortii acasa"

Va invitam marti, 1 iulie 2014, ora 18.00, la o intalnire cu dl Cornel Constantin Ciomazga, prilejuita de lansare volumului "Se intorc mortii acasa".

Vor vorbi:
Dr. Melania Badic, doctor in teologie, cercetator in cadrul Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetii” al Academiei Romane si referentul literar al cartii.
si
Florin Caragiu, teolog, matematician, poet, director al Editurii Platytera din Bucuresti.



_______________________________
Cu ce credeti ca ne vom folosi citind "Se intorc mortii acasa”?

O, asta imi este cam greu sa spun. Este o carte in care a fost pus mult. Fiecare va avea de luat indestulator. De la coordonate existentiale la repere comportamentale. De la rugaciune la invataturi. Vorbesc despre om in general si despre suflet in particular. Despre tineri si despre batrani. Despre eroare si despre valori. Despre victime si despre calai. Vorbesc despre ce se intampla cu romanul in Romania si cu Romania in roman. Despre o Romanie necunoscuta, despre o alta rau cunoscuta, despre Romania nerecunoscuta si despre cea recunoscuta din perspectiva celor rau cunoscute. In povestea cartii sunt, insa cele doua personaje principale, fiecare fiind un sumum. Tortionarul, impregnat la inceput de toate otravurile pe care le aveau toti ceilalti ca el, este purtatorul a toate neiubirile celorlalti anchetatori, vezi prin el chipurile schimonosite de ura ale tuturor calailor. Si, din pacate doar unul, cel din aceasta carte se dezbraca de cel care a fost, doar el face drumul de la fiara la om, platind taxele intoarcerii, dobandind, astfel, asa de frumos, bucuria iertarii, intelegand ce este iubirea, mangaierea, mila. “Bagatelurile” astea care pentru el nu existasera nici macar in vocabular. Dar poate vor urma si altii. Puterea exemplului este mare. In ce lume am trai daca toti calaii

s-ar domestici, daca toti opresorii ar demisiona, devenind oameni de treaba! Cartea mea este si o astfel de pledoarie. In opozitie cu tortionarul este victima sa. Parintele Filip. Marele nevinovat care ajunge, prin “mijlocirile” opresorului, in temnita pentru 21 de ani. Pentru ca suferinta sa nu-i devina toxica si superflua, parintele descopera sensul profund al sederii lui acolo. Intelege si spune ca Dumnezeu a ingaduit ca el sa indure nevinovat toata experienta temnitei pentru ca in felul acesta sa afle si sa traiasca cea mai inalta forma de iubire. Iubirea desavarsita. Iubirea de vrajmasi! Cititorul va avea destule de luat din cartea asta pe care i-am pregatit-o cu multa grija. (Cornel Constantin Ciomazga)

Va asteptam cu bucurie!



.
Pe aceeaşi temă

27 Iunie 2014

Vizualizari: 1253

Voteaza:

Lansare volumului 'Se intorc mortii acasa" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE