Noul staret al Manastirii Petru Voda a fost ales de Parintele Iustin Parvu

Noul staret al Manastirii Petru Voda a fost ales de Parintele Iustin Parvu Mareste imaginea.

Parintele Justin Parvu a hotarat, vineri, 31 mai 2013, ca urmatorul staret al Manastirii Petru Voda sa fie ieromonahul Hariton Negrea, duhovnic la Manastirea Durau. Miercuri, 5 iunie, a precizat ca, desi hotararea priveste doar viitorul obstii din Petru Voda, este dorinta sa personala ca acest lucru sa fie cunoscut tuturor si sa nu se treaca vreodata peste ea, caci a precizat: "Nu doresc pe altcineva!"

Parintele Hariton Negrea a spus ca se va conforma acestei dorinte, din ascultare fata de duhovnicul sau si fata de parintele mitropolit.

Ieromonahul Hariton, actualul duhovnic al Manastirii Durau, a intrat in Manastirea Petru Voda in anul 1996, a fost calugarit aici in anul 1998 si hirotonit, in acelasi an, de catre mitropolitul Daniel Ciobotea, actualul patriarh al Romaniei, ca preot slujitor si duhovnic al Manastirii Durau, ascultare in care se afla de atunci pana astazi. In toti acesti ani, ieromonahul Hariton a venit regulat la spovedanie la Manastirea Petru Voda si cunoaste bine realitatile acesteia.

Obstea Manastirii Petru Voda

.
Pe aceeaşi temă

17 Iunie 2013

Vizualizari: 3968

Voteaza:

Noul staret al Manastirii Petru Voda a fost ales de Parintele Iustin Parvu 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE