Pelerinaje cu sfinte moaste in tara

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena de la Catedrala patriarhala din Bucuresti vor fi purtate in zilele de 30, 31 august si 1 septembrie intr-un pelerinaj in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, la Parohia "Adormirea Maicii Domnului“ din orasul Fetesti, judetul Ialomita. Sambata si duminica, credinciosii din Parohia Cotu-Vames, judetul Neamt, vor avea ocazia sa cinsteasca moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, care vor fi aduse in pelerinaj in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, dupa cum informeaza Ziarul Lumina.

Sfintele moaste vor fi aduse spre bucuria si sporirea evlaviei credinciosilor din cele doua eparhii ale tarii cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena de la Catedrala patriarhala vor ajunge in orasul Fetesti vineri, 30 august, la ora 16:00. Cinstitele odoare vor fi intampinate de catre preotii si credinciosii din orasul ialomitean la Monumentul Eroilor din Parcul Mare din Fetesti. Dupa o slujba de multumire va urma procesiunea cu sfintele moaste la Biserica "Sfanta Treime“, la biserica Parohiei Fetesti Gara I si la Biserica "Adormirea Maicii Domnului“ din cartierul Colonisti din Fetesti. La Biserica "Adormirea Maicii Domnului“, racla cu cinstitele odoare va fi intampinata in pridvorul lacasului de Preasfintitul Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, impreuna cu preoti si diaconi, oficiindu-se cu aceasta ocazie si o slujba de Te Deum. Dupa slujba, racla va fi asezata in interiorul unui baldachin pentru a fi cinstita de credinciosii ialomiteni. Duminica, 1 septembrie, Sfanta Liturghie va fi savarsita la Biserica "Adormirea Maicii Domnului“ de Preasfintitul Episcop Vincentiu, inconjurat de un sobor de slujitori, din care va face parte si parintele Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale si Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

"Este dorinta credinciosilor care se poate observa mai ales la marile sarbatori, la hramuri, la sfintiri de biserici, sa aiba binecuvantarea sfintilor alesi ai lui Dumnezeu. De aceea se poate observa ca in ultima perioada, atunci cand a fost posibil, atat din interiorul tarii, de acolo unde se pastreaza moastele unor sfinti de multa vreme, dar si din afara granitelor, atunci cand au fost aduse moastele unor sfinti, credinciosii romani au aratat o evlavie deosebita. In acest context al intaririi comuniunii credinciosilor din eparhii diferite, dar si pentru sporirea evlaviei si a credintei acestora, moastele unor sfinti vor fi duse in pelerinaj. Urmeaza ca pana la sfarsitul anului si in alte locuri sa mai fie astfel de pelerinaje, pentru ca toate acestea ne arata ca Biserica noastra traieste sub binecuvantarea lui Dumnezeu si a sfintilor si noi trebuie sa privim permanent la modelele pe care sfintii ni le ofera“, a spus arhim. Timotei Aioanei.

Binecuvantare si sfintire in parohia nemteana Cotu-Vames

Racla cu particele din cinstitele moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti vor fi duse in pelerinaj in Parohia Cotu-Vames din judetul Neamt, sambata, 31 august. Sfintele odoare vor ajunge la noua biserica parohiala la ora 17:00, cand vor fi intampinate de preoti si credinciosi. Dupa oficierea unei slujbe de multumire si a Acatistului Sfantului Nectarie, racla va fi asezata la inchinare pentru credinciosi. In continuare se va oficia slujba Vecerniei. Duminica, 1 septembrie, vor avea loc slujba de tarnosire a bisericii Parohiei Cotu-Vames, cu hramurile "Buna Vestire“ si "Inaltarea Domnului“, si Sfanta Liturghie, care vor fi oficiate de un sobor de arhierei format din Inaltpreasfintitul Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, si Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Noua biserica din Cotu-Vames a fost ridicata intre anii 1993 si 2013.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

28 August 2013

Vizualizari: 855

Voteaza:

Pelerinaje cu sfinte moaste in tara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE