Pomenirea Sfantului Voievod Stefan cel Mare in Moldova

Biserica noastra il sarbatoreste astazi, 2 iulie 2014, pe Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Anul acesta se implinesc 510 ani de cand marele voievod s-a mutat la Domnul. In Mitropolia Moldovei si Bucovinei, mai multe biserici isi serbeaza hramul.

Sfantul Voievod Stefan cel Mare
va fi cinstit astazi in toata Moldova de credinciosi, la implinirea a 510 ani de cand a plecat in lumea vesniciei. La Manastirea Putna, locul unde isi doarme somnul de veci slavitul voievod, Sfanta Liturghie va fi savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi. In Iasi va fi sarbatoare la Biserica „Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant“ din cartierul Podu Ros. Manifestarile dedicate hramului au inceput aseara si se vor incheia pe 7 iulie 2014. Amintim ca anul acesta parohia amintita implineste zece ani de cand a fost infiintata. Astazi isi serbeaza hramul si parohiile Tatarasi 2 si Tomesti 2 din Protopopiatul Iasi 2, precum si Parohia Catamarasti Deal - Protopopiatul Botosani si Parohia „Sfantul Voievod Stefan cel Mare“ - Protopopiatul Piatra Neamt. Hram va fi azi la Manastirea „Sfantul Voievod Stefan cel Mare“ si „Schimbarea la Fata“ de pe Muntele Ceahlau si la Manastirea Miclauseni din judetul Iasi.

Manastirea „Sfantul Voievod Stefan cel Mare“ de la Slanic Moldova, judetul Bacau, isi asteapta azi pelerinii. Sarbatoare deosebita va fi azi si la Biserica Borzesti, de langa Onesti. In aceasta localitate s-a nascut Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Aseara, slujba Vecerniei unita cu Litia a fost oficiata de Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. In continuare, in cadrul manifestarilor intitulate „Zilele Betleemului Stefanian“, editia a II-a, au fost organizate o serie de momente cultural-artistice. Astazi, dupa Sfanta Liturghie si Parastasul pentru cei adormiti, va fi lansata cartea „Borzesti - 1904, marea sarbatoare inchinata Voievodului Moldovei“, semnata de Gheorghe Bogza. In Eparhia Romanului si Bacaului, Biserica „Sfantul Voievod Stefan cel Mare“ din Parohia Lecca, Protopopiatul Bacau, isi va cinsti ocrotitorul.
In judetul Vaslui va fi sarbatoare la Manastirea „Sfantul Voievod Stefan cel Mare“ Codaiesti, a carei piatra de temelie a fost pusa in anul 2006.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2014

Vizualizari: 791

Voteaza:

Pomenirea Sfantului Voievod Stefan cel Mare in Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE