Sarbatoarea Inaltarii Domnului in Moldova

In Biserica noastra este serbata astazi Inaltarea Domnului. Aceasta sarbatoare este praznuita la 40 de zile dupa Invierea Domnului. Mai multe biserici parohiale si de manastire din Mitropolia Moldovei si Bucovinei imbraca straie de sarbatoare.



Pelerinii din mai multe zone ale tarii au venit inca de ieri la Manastirea Neamt, pentru a participa la sfintele slujbe dedicate hramului. Aseara a fost oficiata Privegherea, iar in aceasta dimineata, de la ora 8:30, se va sluji Agheasma mica de catre Inaltpreasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi. Dupa cuvantul de invatatura se va merge in pelerinj cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului spre incinta asezarii monahale. Pe un podium special amenajat se va sluji Sfanta Liturghie. La final, se va oficia Parastasul pentru ctitorii asezarii monahale, pentru cei care sunt inmormantati in cimititul manastirii si pentru cei care si-au dat viata pentru apararea dreptei credinte. In Iasi, isi serbeaza hramul manastirile Golia si Galata, precum si Biserica „Inaltarea Domnului“ - CUG. Sarbatoare deosebita va fi astazi la Biserica „Inaltarea Domnului“ din municipiul Pascani, la Biserica „Inaltarea Domnului“ din Parohia Coarnele Caprei, Protopopiatul Harlau, in Parohia „Inaltarea Domnului“ - Havarna, Protopopiatul Darabani, in Parohia „Inaltarea Domnului“ din Botosani si in parohiile Copalau, Tocileni, Urlati si Vladeni din Protopopiatul Botosani.

In Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va fi praznic astazi la Biserica „Inaltarea Domnului“ - Burdujeni, la Manastirea Mestecanis, la Biserica „Inaltarea Domnului“ din Parohia Gheorghiteni - Dorna Arini, Protopopiatul Campulung Moldovenesc, la Biserica „Inaltarea Domnului“ din Parohia Malini, Protopopiatul Falticeni, si la Biserica „Inaltarea Domnului“ a Cimitirului Pacea din Suceava.

La Catedrala „Inaltarea Domnului“ din Bacau a fost oficiata aseara slujba Vecerniei unita cu Litia, iar astazi Sfanta Liturghie va fi savarsita de la ora 9:30 de PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Biserica „Inaltarea Domnului“ din Parohia Bozienii de Sus-Ruginoasa, Protopopiatul Roman, judetul Neamt, isi serbeaza hramul, iar in Eparhia Husilor va fi sarbatoare la Biserica „Inaltarea Domnului“ din Barlad.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Mai 2014

Vizualizari: 847

Voteaza:

Sarbatoarea Inaltarii Domnului in Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE