Sfantul Atanasie Patelarie cinstit la Dunarea de Jos

In fiecare an, la 2 mai, Arhiepiscopia Dunarii de Jos il cinsteste in mod deosebit pe Sfantul Atanasie Patelarie, Patriarh al Constantinopolului si arhipastor, vreme de 12 ani, in secolul al XVII-lea, al crestinilor ortodocsi din aceasta parte a tarii.

Ieri seara, in toate bisericile galaţene au fost oficiate Vecernia, Litia si Acatistul Sfantului Atanasie, iar la cele doua biserici din municipiu care il au ocrotitor, credinciosii s-au putut inchina si la moastele Sfantului, aduse de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian.

Cinstitele odoare au fost duse apoi la Catedrala Arhiepiscopala a Dunarii de Jos.

"Sfantul Atanasie este pelerinul Ortodoxiei de la Constantinopol si Tesalonic in Moldova de Jos, la Galati, in timpul lui Vasile Lupu, apoi in partile slave, in Moscova si Poltava Ucrainei, unde si acum, dupa 350 de ani, intreg, pe tron, ne povatuieste prin sfintele sale moaste. De trei ani, in calendarul Bisericii Ortodoxe Romane si in evlavia poporului de la Dunarea de Jos si nu numai, prin pelerinaj la cele trei centre din Galați ne arata ca sfintii sunt pelerini intre Dumnezeu si noi, iar noi mergand pe urmele Sfintilor pelerini pe pamantul nostru, ne unim unii cu altii, caci Sfantul Atanasie este apostolul unitatii crestinilor greci, romani si slavi”, a declarat pentru TRINITAS TV Inaltpreasfintitul Parinte Casian.

In ziua de praznuire a Sfantului Atanasie al III-lea, la Catedrala Arhiepiscopala din Galaţi Sfanta Liturghie va fi oficiata de Inaltpreasfinţitul Parinte Arhiepiscop Casian, timp in care credinciosii se vor putea inchina la Sfintele moaste asezate intr-un baldachin amenajat pe esplanada lacasului de cult.

Sursa: basilica.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

02 Mai 2012

Vizualizari: 871

Voteaza:

Sfantul Atanasie Patelarie cinstit la Dunarea de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE