”Sfantul inchisorilor”-Valeriu Gafencu, comemorat de tinerii de la ASCOR Cluj

 

 

Membrii Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Cluj il vor comemora in acest sfarsit de saptamana, in intervalul 15-16 februarie, pe Valeriu Gafencu, supranumit Sfantul inchisorilor, de la a carui trecere la cele vesnice se implinesc in 18 februarie, 62 de ani. Cu acest prilej, tinerii de la A.

S.C.O.R. vor participa intr-un pelerinaj in care vor vizita Manastirea ”Adormirea Maicii Domnului” de la Izvorul Muresului si inchisoarea de la Targu Ocna, unde Valeriu Gafencu si-a dat sufletul in mainile Domnului, dupa o lupta aspra pentru credinta. In incinta unitatii de detentie, tinerii vor participa la o slujba de Parastas oficiata in memoria ”stalpului de foc al spiritualitatii crestine din inchisorile comuniste”, asa cum este numit Valeriu Gafencu. În cursul pelerinajului tinerii vor vizita si Manastirea Diaconesti, unde vor participa la slujbele oficiate in cadrul asezamantului monahal.

Valeriu Gafencu s-a nascut la 24 ianuarie 1921, in Basarabia. In toamna anului 1941, la varsta de 20 de ani, in conditiile in care Miscarea Legionara era scoasa in afara legii, Valeriu Gafencu a fost arestat si condamnat la 25 de ani de inchisoare. Pe durata detentiei, Valeriu Gafencu a indurat toate umilintele la care a fost supus, luptand pentru credinta in Hristos, care i-a dat puterea de a fi un marturisitor pana la moarte.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

13 Februarie 2014

Vizualizari: 671

Voteaza:

”Sfantul inchisorilor”-Valeriu Gafencu, comemorat de tinerii de la ASCOR Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE