Sfintii Trei Ierarhi sarbatoriti in Episcopia Giurgiului

Astazi, 30 ianuarie, Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, ocrotitorii tuturor scolilor teologice. Cu acest prilej, Intaistatatorul eparhiei noastre, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, de parinti consilieri de la Centrul Eparhial, in prezenta colectivului profesoral si a elevilor seminaristi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in Catedrala Episcopala din mun. Giurgiu.

In cuvantul de invatatura, Chiriarhul nostru a vorbit despre importanta teologica a Sfintilor Trei Ierarhi in Biserica Ortodoxa. Prin viata si scrierile lor, cei trei mari dascali ai Bisericii au devenit cunoscuti si apreciati in intreaga lume crestina. Sfintii Trei Ierarhi au devenit de-a lungul timpului modele de urmat pentru tinerii crestini dornici sa-si impodobeasca sufletul cu alese virtuti crestine si mintea cu cele mai folositoare invataturi, atat in domeniul stiintelor teologice, cat si in domeniul stiintelor laice. Profunzimea teologica transforma operele celor trei mari parinti ai Bisericii in puncte de reper prin excelenta ale intregii crestinatatii, a incheiat ierarhul nostru.

In continuare, trei elevi seminaristi au prezentat lecturi din operele Sfintilor Trei Ierarhi si studii despre viata si activitatea Sfintilor Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur. La final, Chiriarhul nostru a daruit tuturor elevilor seminaristi carți cu operele celor trei mari Dascali ai lumii si Ierarhi praznuiti astazi.

Raspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic ,,Teoctist Patriarhul” din Giurgiu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

30 Ianuarie 2014

Vizualizari: 610

Voteaza:

Sfintii Trei Ierarhi sarbatoriti in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE