Sfintirea raclei pentru moastele sfintilor martiri din Hozeva

Evenimente misionare in parohia ortodoxa din Coslada - Sfintirea raclei pentru moastele sfintilor martiri din Hozeva

In duminica vindecarii slabanogului din Capernaum, dupa Sfanta Liturghie, a fost sfintita racla pentru moastele sfintilor mucenici din Hozeva, care ne vor ocroti, alaturi de moastele Sfantului Nectarie, in fiecare rugaciune personalasi comunitara.

Particica din sfintele moaste, insotita de documentul de autenticitate, este darul Parintelui David Pristavu, slujitor la biserica romaneasca din Ierusalim, care le-a oferit comunitatii noastre in dar, ca sfintii sa ne fie mijlocitori catre Dumnezeu in necazurile noastre. Racla (foarte frumoasa) din argint masiv a fost lucrata manual intr-un atelier din Salonik, Grecia, ne-a transmis Parintele George Cimpoca de la Parohia "Sfantul Nectarie Taumaturgul", Coslada, Spania.

Din mila Prea Bunului Dumnezeu, eu, preotul David Pristavu, ostenitor la asezamintele romanesti la Sfintele Locuri, daruiesc P.C. Preot George Cimpoca Sfinte Moaste ale Parintilor martiri din Manastirea "Sfantul Gheorghe Hozevitul". Biserica Manastirii este construita sub pestera marelui prooroc Sf. Ilie Tesviteanul.

Sfintele Moaste ce dateaza din anul 614 d. Hr. mi-au fost daruite de catre Parintele Arhimandrit Ierotei, egumenul manastirii, ca rasplata a serviciilor aduse Sfintei Manastiri de-a lungul anilor. Alaturat Sfintelor Moaste mai sunt: o particica de vata si ceara de la sigiliul aplicat pe usa Sfantului Mormant inainte de venirea Sfintei Lumini.

Spre folosul duhovnicesc al tuturor credinciosilor,
Preot David Pristavu, Ierusalim, 2010

Sursa: rgnpress.ro

25 Iulie 2011

Vizualizari: 662

Voteaza:

Sfintirea raclei pentru moastele sfintilor martiri din Hozeva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE