Biserica Felsenkirche - Idar Oberstein

Biserica Felsenkirche - Idar Oberstein Mareste imaginea.

Biserica Felsenkirche este o biserica partial sapata in stanca, aflata in localitatea Idar Oberstein, in regiunea Rhineland Palatinate, in Germania. Aceasta localitate este "capitala" germana a Industriei de Piatra. Oraselul se intinde de-a lungul raului Nahe, in districtul Birkenfeld, fiind cel mai mare orasel din regiunea Hunsruck, din sud-vestul Germaniei.

Oraselul numit "Idar si Oberstein" a apartinut baronilor de Daun, care mai tarziu au ajuns cunoscuti drept "contii de Falkenstein", pana in anul 1670. Incepand cu anul 1865, atat Idar cat si Oberstein au fost declarate orasele, iar in cele din urma, in anul 1933, acestea doua s-au unit, impreuna cu alte doua localitati mai mici (Algenrodt si Tiefenstein) pentru a forma modernul orasel Idar-Oberstein.

 Biserica Felsenkirche - Idar Oberstein

Biserica Felsenkirche - scurt istoric

Felsenkirche, cunoscuta mai mult sub denumirea de "Biserica din Piatra", alaturi de doua castele medievale ruinate, isi inalta inca zidurile pe stancile ce strajuiesc oraselul. Alaturi de piatra extrasa din zona, renumita si de o foarte buna calitate, cele trei punctu turistice mai sus amintite constituie atractia prima a locului.

Penitenta savarsita pentru omorarea unui frate de catre lordul de Oberer Stein - aceasta este explicatia oferita de legenda zidirii bisericutei din Stanca. Se zice ca Wyrich si-a impins fratele, pe Emich, de pe fereastra castelului. Potrivit legendei, locul in care a aterizat trupul fratelui a fost ales drept loc pentru zidirea acestei bisericute.

Biserica Felsenkirche - Idar Oberstein

Aceasta lucrare in piatra a fost intreprinsa intre anii 1482 si 1484 de catre Wyrich al IV-lea de Daun Oberstein. In interiorul pesterii se afla un izvor ce curge lin si firav, principiu ce a stat la aparitia acestei pesteri. Aceasta crevasa, aflata la o altitudine de 60 de metri deasupra nivelului localitatii, a fost aleasa drept loc de retragere si de zidire a unei capele. Pana la aceasta, se merge printr-un tunel sapat in piatra, numarand 214 trepte, tunel sapat intre anii 1980-1981.

Biserica Felsenkirche - Idar Oberstein

In interiorul bisericutei se afla o neobisnuita placa de Altar, sculptata de catre un mester anonim. Aceasta infatiseaza "Scoala din Mainz" si dateaza din jurul anului 1400. Tablouri valoroase, sculpturi in lemn, un crucifix natural si o orga datand inca din anul 1756 se injira de jur-imprejurul Altarului. Mai sunt inca si multe alte detalii interesante pe care pelerinii le vor putea descoperi in acest loc.

Un baptisteriu gotic se afla si el in buna stare de pastrare, o pictura cu Apostolii, din era baroca si un tablou renascentist infatisandu-l pe contele Sebastian von Daun Oberstein Falkenstein. Capela din Stanca este deschiza zilnic, intre lunile Aprilie si Octombrie, intre orele 10.00 si 18.00, daca in interior nu este nici o Nunta sau nici o alta slujba.

Biserica Felsenkirche - Idar Oberstein

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 2913

Voteaza:

Biserica Felsenkirche - Idar Oberstein 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE