Calea iubirii

Calea iubirii Mareste imaginea.

Dintre toate cate sunt in aceasta lume, dragostea de adevar si frumusete este cea care schimba, transforma si transfigureaza totul. Calea iubirii este cea mai puternica, caci pentru a ajunge la adevar, omul este in stare sa devoreze biblioteci imense, sa darame muntii, sa sece marea, numai sa puna degetul pe o farama de adevar.

Daca nu ar exista iubire nu ar fi nici viata, deoarece dragostea da viata la toate si pentru toate. Fara ea n-ar plange pruncul in leagan, n-ar zambi atat de frumos floarea, n-am auzi ecoul prelung al astrilor, n-am vedea si n-am auzi armonia simfonica a universului, in toata splendoarea si maretie a lui.

Daca nu ar exista iubire nu ar fi nici prietenie adevarata.

Prietenia presupune sinceritate, intelegere, vointa, atasament, devotiune, dar mai ales sacrificiu. Cine dintre noi este in stare sa-si dea totul, sa vanda ce are mai scump pentru a salva cinstea, demnitatea si onoarea prietenului sau? Cine? Prietenia adevarata ca si fericirea este un fel de fata morgana, aproape ca nu exista. Pentru ca toate prieteniile sunt invaluite in misterul interesului.

Daca nu ar exista iubire, copilul nu s-ar naste, copacul nu ar creste, izvorul nu ar curge, soarele nu ar lumina, steaua nu ar straluci etc. Iata de ce dragostea noastra a oamenilor pentru Dumnezeu trebuie sa fie insutita si chiar inmiita, pentru ca altfel, copilul nu ar plange, floarea nu ar zambi, izvorul nu ar curge. pentru ca altfel nu ar exista viata.

Cel mai elocvent si impresionant imn inchinat dragostei ramane cel scris de Apostolul Pavel in prima scrisoare catre corinteni. "Toate limbile omenesti si ingeresti de le-as vorbi, daca nu am dragoste, m-am facut arama sunatoare ori chimbal galagios. Si dar prorocesc daca as avea si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de-as avea credinta atat de multa sa mut muntii din loc, - daca nu am dragoste, nimic nu sunt. Si toata averea mea de-as face-o milostenii si trupul mi l-as da sa fie ars, - daca nu am dragoste, nimic nu-mi foloseste.

Dragostea rabda indelung; dragostea este plina de bunatate, dragostea nu stie de pisma; nu se lauda; nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu pune la socoteala raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le fagaduieste, toate le rabda. Dragostea nu piere niciodata. Ci acum raman acestea trei: credinta, nadejdea, dragostea. Dar mai mare intre ele este dragostea".

Asadar, trairea iubirii, este experienta cea mai deplina pe care o poate avea un om. Dar ea se afla la capatul caii presarate cu suferinte si cu necazuri, la fel cum Invierea se iveste abia dupa suferinta crucii. Conditia este una singura: Calea, Adevarul si Viata sa fie Iisus Hristos, Dumnezeul devenit om pentru ca oamenii sa devina dumnezei.

Doamne ajuta!

Stefan Popa

.

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
303 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 2321

Voteaza:

Calea iubirii 5.00 / 5 din 2 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Stefan PopaPostat la 2013-01-22 13:58

    Iubirea este cheia de descifrare a tuturor concepţiilor, fenomenelor şi lucrurilor existenţiale ale omenirii! Dar, trebuie să iubeşti nu numai oamenii cu slăbiciunile lor, ci tot ceea ce te înconjoară! Este ceea ce au încercat şi au reuşit Sfinţii Părinţi.

  • costel popescu Postat la 2013-01-22 03:43

    Cel ce va muri iubind se va mantui. Consider ca aceasta este cea mai buna dovada ca omul a devenit una cu Dumnezeu - iubind.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE