Cand spunem despre Dumnezeu ca este iubire, nu ne mai gandim ca este si judecator. In mintea noastra faptul ca Dumnezeu este judecator pare sa alunge iubirea. Insa, atat iubirea cat si dreptatea stau impreuna in Dumnezeu. Astfel, cel care se gandeste la dreptatea lui Dumnezeu sa nu deznadajduiasca, sa ia in calcul iubirea Sa si dimpotriva, cel cazut in pacate sa nu ramana doar la mila lui Dumnezeu, ci sa cautate sa se ridice cat mai repede din ele, sa nu uite ca Dumnezeu este si drept.
Este minunat modul in care zugravii au redat cuvintele psalmistului David „Mila si adevarul s-au intampinat, dreptatea si pacea s-au sarutat” (Psalm 84, 11).
Notiunea de dreptate in Dumnezeu este dincolo de intelesul juridic, ea este o virtute binecuvantata, caci cauta lupta impotriva ispitelor si dorinta omului de a nu mai pacatui. Adica, implinirea lui. Din acest motiv, sa nu uitati ca dreptatea lui Dumnezeu este plina de dragoste si mila. Dumnezeu ne iarta noua totul, cu o singura conditie: aceea de a cere si noi iertare si la randul nostru sa iertam si noi. Cu cat ne vom arata mai iertatori fata de cei care ne-au produs suparare, pe atat de mult ne vom impartasi de dragostea lui Dumnezeu.
Iulian Predescu
.-
Ce este dreptatea dumnezeiasca si cum se aplica aceasta?
Publicat in : Credinta
-
Cateva ganduri despre dreptatea lui Dumnezeu
Publicat in : Editoriale
-
Dreptatea lui Dumnezeu si dreptatea omeneasca
Publicat in : Religie
-
Dreptatea divina sau judecata particulara
Publicat in : Dogma
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.