Sa nu ne mai judecam semenii

Sa nu ne mai judecam semenii Mareste imaginea.

Omul, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate ajunge sa nu-si mai judece semenii. Insa, fara prezenta lui Dumnezeu in el, ajunge foarte usor sa-i vorbeasca de rau pe ceilalti. Sa nu uitam ca vom fi judecati de Dumnezeu pentru vorbe fara rost, barfe, calomnii, defaimari si minciuni.

Suntem datori sa rabdam ocarile celorlalti, dar si sa ne rugam pentru indreptarea lor. Nu e de ajuns sa nu raspundem raului cu rau, ci trebuie ca prin rugaciune sa cautam sa-i ridicam din rau pe cei ce ne barfesc.

Adevaratul chip al nostru se descopera in relatia cu omul care ne face rau si ne jigneste. Modul in care raspundem acestor oameni, ne arata daca rautatea este prezenta si noi. Un om in care Hristos este cu adevarat prezent, nu judeca niciodata, in vreme ce omul lipsit de Hristos, isi judeca semenul chiar si atunci cand acesta nu este de fata.

Sa cautam sa ne asemanam cu Hristos, care nu a venit in lume pentru a pierde sufletele oamenilor, ci pentru a le mantui. Sfantul Grigorie de Nazianz ne invata: "Ceea ce are omul dumnezeiesc in el este putinta de a face binele!" Pe om nu-l putem castiga cu asprimea, ci numai cu bunatatea.

Iulian Predescu

Pe aceeaşi temă

15 Decembrie 2020

Vizualizari: 1710

Voteaza:

Sa nu ne mai judecam semenii 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

judecata semenilor barfa

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE