Adancul judecatilor lui Dumnezeu

Adancul judecatilor lui Dumnezeu Mareste imaginea.

Sunt lucruri in viata care se intampla fara a avea explicatii. E de ajuns sa luam in discutie moartea unui prunc. De ce ingaduie Dumnezeu moartea acestuia? Sigur ca se pot oferi cateva raspunsuri pentru mangaierea celor apropiati, dar nu sunt de ajuns. Sfintii Parinti marturisesc ca pentru implinirea voii lui Dumnezeu nu trebuie sa cautam intelesuri. Un om credincios le primeste pe toate de la Dumnezeu fara revolta, stiind ca Dumnezeu lucreaza spre binele tuturor, chiar daca o face uneori dureros si neinteles.

Exista in Pateric o pilda in care ne este relatata incercarea avvei Antonie de a patrunde adancul nestiut al judecatilor lui Dumnezeu. El este cel care indrazneste sa-L intrebe pe Dumnezeu: "Doamne, cum unii mor dupa o viata atat de scurta, in vreme ce altii ajung la adanci batraneti? De ce unii sunt saraci, iar altii bogati? Cum nelegiuitii se imbogatesc, iar cei drepti saracesc?" Si i s-a raspuns: "Antonie, ai grija de ale tale! Acestea sunt judecatile lui Dumnezeu si nu-ti ajuta cu nimic sa le cunosti!".

Moartea unui prunc nu este ingaduita de Dumnezeu ca cei apropiati copilului sa cada in necredinta, ci dimpotriva, sa-i apropie si mai mult de El. Este tare greu de inteles de ce alege Dumnezeu astfel de cai spre intarirea relatiei cu El. Cert este ca aceste momente au drept scop calirea omului si intarirea lui in cele duhovnicesti. Insa, este adevarat ca sunt si cazuri in care unele persoane care trec prin astfel de momente cad in necredinta. Dar se pierde din vedere ca Dumnezeu ofera tuturor celor incercati ajutor si putere de a trece peste aceste suferinte.

Judecatile lui Dumnezeu nu sunt asemenea judecatilor noastre. De aceea nu trebuie sa ne revoltam atunci cand nu intelegem planul lui Dumnezeu cu noi, ci sa vedem in fiecare intamplare a vietii noastre purtarea Lui de grija fata de noi.

Adrian Cocosila

Pe aceeaşi temă

31 Mai 2018

Vizualizari: 2937

Voteaza:

Adancul judecatilor lui Dumnezeu 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

judecatile lui dumnezeu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE