Originalitatea

Originalitatea Mareste imaginea.

Oamenii au fost, sunt si vor fi neincetat diferiti. Asa doreste Dumnezeu sa vina fiecare dintre noi la existenta. Iar in aceasta diversitate, eu vad adevarata originalitate. Daca am tine seama de faptul ca Dumnezeu ne-a facut pe fiecare unic, am intelege mai bine ce inseamna sa fim originali.

Sa-ti vezi fiinta in toata complexitatea ei, in modul in care a gandit-o si a adus-o la existenta Dumnezeu, inseamna a fi ferit pentru totdeauna de gandul ca nu poti fi original.

Trebuie sa avem in permanenta adevarul ca nimeni nu ne poate inlocui, ca nu exista cineva care ne poate lua locul in creatie.

Dar din cauza pacatului, incercam sa ascundem sau sa distrugem unicitatea persoanei noastre prin incercarile de a copia intru totul tinuta cuiva, modul in care vorbeste, se comporta, etc. Toate aceste fortari de a inlocui persoana noastra cu altcineva, inseamna a ucide originalitatea.

Din nefericire sunt tot mai numeroase cazurile in care ni se pare mai potrivit sa fim creatii nereusite ale altora, decat sa fim noi insine. E mai usor sa ingropi darurile primite de la Dumnezeu, decat sa le inmultesti. O fi, dar asta inseamna a fi lipsit de raspuns bun la judecata.

Nu trebuie sa fim scriitori, compozitori, inventatori, etc pentru a fi originali. Daca am fost inzestrati cu aceste daruri, atunci vom fi originali si prin ele. Daca nu, e de ajuns sa zambim, sa rostim ceva, sa facem o actiune pentru a scoate la iveala originalitatea. Nimeni nu le va putea face pe deplin asemenea noua. Si stiti de ce? Pentru ca le lipseste fiinta noastra.

Adrian Cocosila
 

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 6032

Voteaza:

Originalitatea 0 / 5 din 0 voturi. 7 review utilizatori.

Comentarii (7)

 • Constanta SzlavicsPostat la 2013-05-31 04:01

  Frumos si adevarat,multumesc. De cate ori nu ne pacalim la gandul ca suntem mai buni ca alti, dar asa cum mi-a spus duhovnicul meu, Dumnezeu sa-l aiba in paza Lui, "sa te compari doar cu HRISTOS si n-o sa mai vezi paiu' din ochiul nimanui si niciodata n-o sa te vezi mai buna decat altii" De multe ori auzim, "Cum sa ma compar cu o prostituta?", dar prostituata, daca-L cunoaste pe Bunul Dumnezeu cu adevarat, se poate pocai, mantui si noi cu gandul ca suntem mai buni, pierdem mantuirea. Toti avem aceiasi valoare in fata lui Dumnezeu,toti suntem unici. Doamne ajuta!

 • Stefan Ana MariaPostat la 2011-11-27 10:30

  spunea Sf Grigorie de Nyssa: "Fiecare dintre noi este pictorul propriei sale vieţi: sufletul este pânza, virtuţile sunt culorile, iar Hristos este modelul pe care trebuie să-L pictăm"

 • Cezar MihaiPostat la 2011-10-20 14:35

  Singurul pe care trebuie sa-L imitam este Hristos

 • Vasa NastaPostat la 2011-10-01 05:05

  Va multumesc, este Minunat si Adevarat ! Doamne Ajuta !

 • porfyrus porfyrusPostat la 2011-09-30 08:41

  Foarte frumos articolul!

 • Sandu-Gabriel VasilePostat la 2011-09-30 05:59

  Original spus. Doamne ajuta!

 • Marioara MihelePostat la 2011-09-30 00:32

  Ce frumos "Nu trebuie sa fim scriitori, compozitori, inventatori, etc pentru a fi originali. Daca am fost inzestrati cu aceste daruri, atunci vom fi originali si prin ele. Daca nu, e de ajuns sa zambim, sa rostim ceva, sa facem o actiune pentru a scoate la iveala originalitatea. Nimeni nu le va putea face pe deplin asemenea noua. Si stiti de ce? Pentru ca le lipseste fiinta noastra."

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE