Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2017, 11:15:22
antoniap
Guest

Implicit

Vă rog să nu duceți discuția în derizoriu!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 11:26:29
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Sa nu uitam ca ierarhii nu sunt ucenici incepatori. Cei ce se ridica impotriva lor si nu fac ascultare sunt ca ucenicii care se cred mai intelepti decat duhovnicii.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 11:56:29
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Vă rog să nu duceți discuția în derizoriu!

Mă iertați.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 12:00:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Sa nu uitam ca ierarhii nu sunt ucenici incepatori. Cei ce se ridica impotriva lor si nu fac ascultare sunt ca ucenicii care se cred mai intelepti decat duhovnicii.
Aici e o problema delicata. Majoritatea au petrecut la studii în Apus mai mult decât în mănăstire! Așa ca riscul de a lua si decizii greșite este foarte mare.
Nu trebuie sa-I subestimam pe cei care nu au studii în Apus, ci au căutat sa dobândească Duh Sfânt și smerenie. Însă foarte mulți dintre aceștia au plecat la Domnul în ultimii ani ( mai mult sau mai puțin ,,ajutati".). Trebuie sa deschidem bine ochii, pentru a nu cădea noi înșine în ispite. În același timp, trebuie sa avem încredere în primul rand în Dumnezeu și apoi în oameni, nu invers, cum ni se sugerează în ultimul timp!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 12:10:44
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici e o problema delicata. Majoritatea au petrecut la studii în Apus mai mult decât în mănăstire! Așa ca riscul de a lua si decizii greșite este foarte mare.
Nu trebuie sa-I subestimam pe cei care nu au studii în Apus, ci au căutat sa dobândească Duh Sfânt și smerenie. Însă foarte mulți dintre aceștia au plecat la Domnul în ultimii ani ( mai mult sau mai puțin ,,ajutati".). Trebuie sa deschidem bine ochii, pentru a nu cădea noi înșine în ispite. În același timp, trebuie sa avem încredere în primul rand în Dumnezeu și apoi în oameni, nu invers, cum ni se sugerează în ultimul timp!
Trebuie sa avem incredere si in Dumnezeu si in oameni, altfel ne situam inafara bisericii. Citind ce scrii ma gandesc iar la cat de adevarat e ce scrie in acel fragment Despre Apus si Rasarit pe care l-am pus mai sus.
Si sa nu uitam de formularea din finalul fiecarui sinod al Bisericii Ortodoxe: "Parutu-s-a Duhului Sfant si noua"...

Last edited by iana; 29.04.2017 at 16:09:53.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 13:34:56
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Trebuie sa avem incredere si in Dumnezeu si in oameni, altfel ne situam inafara bisericii. Citind ce scrii ma gandesc iar la cat de adevarat e ce scrie in acel fragment Despre Apus si Rasarit pe care l-am pus mai sus.
Si sa nu uitam de formularea din finalul fiecarui sinod al Bisericii Ortodoxe: "Parutu-sa Duhului Sfant si noua"...
Cuvînt-cheie: "ni s-a părut".
Vechi 29.04.2017, 13:45:58
antoniap
Guest

Implicit

Parintele Calinic cuvant de invatatura 09.02.2017 in fata Manastirii Sf. Sava

https://www.youtube.com/watch?v=pgCtSEdDloM
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 15:45:22
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Parintele Calinic cuvant de invatatura 09.02.2017 in fata Manastirii Sf. Sava

https://www.youtube.com/watch?v=pgCtSEdDloM
Asta-i discurs si atitudine neoprotestanta, nu cuvant de invatatura ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 16:24:13
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Cuvînt-cheie: "ni s-a părut".
Formularea e de la primul Sinod Apostolic, Fapte 15;28. In versiunea Preasfintitului Bartolomeu Anania "...pentru ca Duhul Sfant si noi am hotarat...".

Last edited by iana; 29.04.2017 at 16:31:22.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 17:14:32
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Asta-i discurs si atitudine neoprotestanta, nu cuvant de invatatura ortodoxa.
Na belea! Ortodocsilor trebuie sa li se explice totul in lumina documentelor Sfantului si Marelui Sinod!!!

Daca preotul pomeneste ceva despre patimi si invata poporul sa traiasca ortodoxia, este...protestant! Poate pentru ca protesteaza impotriva pacatului!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare