Acte necesare pentru casatoria civila

Acte necesare pentru casatoria civila Mareste imaginea.

Pentru casatoria civila aveti nevoie de urmatoarele acte: certificatele de nastere in original si copii xerox, certificatele medicale prenuptiale privind starea sanatatii (valabile 14 zile de la data eliberarii si trebuie sa aiba mentiunea ca persoana se poate casatori), documentele de identitate (BI sau CI) si declaratia de casatorie.

Pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, sunt necesare urmatoarele acte pentru casatoria civila: pasaport romanesc (pe care sa fie trecuta mentiunea ca are domiciliul in strainatate) original si copie nelegalizata, certificatul de nastere in original si in copie xerox, adeverinta de domiciliu si stare civila de la primaria de domiciliu si traducere legalizata in limba romana.

Dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respective. Daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania).

Nota: cel putin unul dintre solicitanti trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria. In cazaul in care ambii soti sunt cetateni straini cu domiciliul in strainatate, va fi necesar sa se faca dovada sederii in municipiul in care se va solicita efectuarea casatoriei in intervalul cuprins intre data depunerii actelor si data oficierii casatoriei.

In cazul in care persoana care urmeaza sa se casatoreasca a mai fost casatorita, atunci este nevoie de sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila in original si copie xerox sau de certificatul de deces al fostei/ului sotii/sot in orginal si in copie xerox. Daca din casatoria anterioara au rezultat copii si acestia sunt in ingrijirea sotului/sotiei care se recasatoreste, se vor prezenta certificatele de nastere in original si copie nelegalizata.

Cu depunerea declaratiei sau ulterior, pana la incheierea casatoriei, viitorii soti declara in fata ofiterului de stare civila numele de familie pe care s-au invoit sa-l poarte in casatorie, potrivit dispozitiilor Codului familiei.

Actele se depun la Starea Civila cu minimum 10 zile inainte de oficierea casatoriei.

Cei care urmeaza sa se casatoreasca trebuie sa fie insotiti la oficierea casatoriei civile de doi martori, cu carti de identitate valabile.

Iulian Predescu
 

.

06 Iulie 2012

Vizualizari: 51773

Voteaza:

Acte necesare pentru casatoria civila 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Rodica ManatuPostat la 2013-04-23 16:50

    Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca in luna mai este bine sa se oficieze cununie civila...am auzit diferite pareri..astept raspuns cat mai repede va rog...va multumesc

  • Taitel ValentinPostat la 2013-01-17 16:05

    Buna ziua,as dori sami spuneti daca pe data de 20 aprilie este bine sa se oficieze cununie civila,astept raspuns, Va multumesc

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE