Pelerinaj in Tara Sfanta si Peninsula Sinai

Pelerinaj in Tara Sfanta si Peninsula Sinai Mareste imaginea.

Pelerinaj in Tara Sfanta si Peninsula Sinai 10 - 20 Martie 2014

PELERINAJ INSOTIT DE PARINTELE DINU POMPILIU, PREOT PAROH AL BISERICII "SERBAN VODA" DIN BUCURESTI


Ziua I, luni, 10 martie: Intalnire pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) – plecari internationale (sala de asteptare) - la ora 04:00, cursa TAROM RO155. Decolare ora 06:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 08:35. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, oras la poalele Muntelui Carmel. Inchinare in Manastirea Stella Maris la Pestera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul si vom privi "Gradinile suspendate". Cana Galileei – inchinare in Biserica Ortodoxa ce aminteste de Minunea prefacerii apei in vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – inchinare in Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) si in Biserica Romano - Catolica Buna Vestire ridicata pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare si cina hotel in Nazareth/Tiberias.




 

Ziua II, marti, 11 martie: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – inchinare in Biserica ce aminteste de frumoasa Predica de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor orasului Capernaum, orasul cel mai iubit de Mantuitorul Iisus Hristos, unde a facut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru, inchinare in Biserica Ortodoxa din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteste de minunea inmultirii painilor si pestilor (hranirea a 5.000 de oameni cu 5 paini si 2 pesti), Biserica Sf. Petru. Deplasare la Muntele Tabor – inchinare in Biserica Ortodoxa “Schimbarea la Fata” (locul Schimbarii la Fata a Domnului, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului). Optional croaziera pe Marea Galileiei. Raul Iordan – Yardenit: – loc amenajat pentru a intra in apa Iordanului. Inchinare in Manastirea Sf. Gherasim Cazare si cina in Bethlehem.
 


Ziua III, miercuri, 12 martie: Mic dejun. Participare matinala, ora 08:00, la la Sf. Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Deplasare spre Ierihon - privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Inchinare in Manastirea „Dudul lui Zaheu”. Deplasare catre Hozeva – Manastirea Sf. Gheorghe (inchinare la moastele Sf. Ioan Iacob Romanul). Cazare si cina in Bethlehem.


Ziua IV, joi, 13 martie: Mic dejun. Bethleem – ne vom inchina in Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului (ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui. Deplasare in pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Manastirea Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor, inchinare la moastele Sf. Sava) si Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. Cazare si cina in Bethlehem.



 

Ziua V, vineri, 14 martie: Mic dejun. Deplasare pe langa Marea Moarta pana la Taba in Egipt, scurta oprire la Marea Moarta, stalpul de piatra - sotia lui Lot. Cazare si cina in Taba la hotel 4*.


Ziua VI, sambata, 15 martie: Mic dejun. Continuarea drumului prin desertul muntos spre Sfanta Ecaterina. Inchinare in Manastirea greco – ortodoxa Sf. Ecaterina – cea mai veche manastire ortodoxa din lume in care a vietuit Sf. Ioan Scararul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si in care se gasesc moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina; gropnita cu moastele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul Sfantului Prooroc Moise, muzeul manastirii – cu o importanta colectie de icoane vechi de o deosebita valoare. Cazare si cina in Eilat.


Ziua VII, duminica,16 martie: Optional vizita la Acvariul din Eilat, Marea Rosie, 25 usd. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina”si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua VIII, luni, 17 martie:Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom inchina la urmatoarele locuri sfinte: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului, Manastirea Pater Noster (loc in care Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”), Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor (ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins), Biserica ce apaposteste Mormantul Maicii Domnului si Grota Tradarii. Deplasare la Zidul Plangerii. Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina in Bethlehem.



Ziua IX, marti, 18 martie: Mic dejun. Intram in Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si ne inchinam in Biserica ridicata deasupra casei in care s-a nascut Sf. Fecioara Maria, in Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri (inchinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Deplasare la Ein Karem – ne vom inchina in Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul (ridicata pe locul nasterii Sf. Ioan) si Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Cazare si cina in Bethlehem.



Ziua X, miercuri, 19 martie: Mic dejun. Deplasare in Betania la mormantul Sf. Lazar, cel a patra zi inviat. Zi dedicata rugaciunii la Mormantul Sfant. Deplasare la Lod – inchinare in Biserica ce adaposteste mormantul si moastele Sf. Gheorghe. Program liber. Sosire la aeroport ora 21:30.



Ziua XI, joi, 20 martie: Decolare - 00:45. Sosire Bucuresti ora 03:30, cursa Tarom RO154.

TARIF:
960 EURO / PERSOANA / LOC IN CAMERA DUBLA


Supliment single: 300 EURO

CONDITII ACORDARE REDUCERE

0 - 1.99 infant -  achita doar 50 euro din pretul total, Nu achita tips, Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2- 11.99 copil - 85 euro,  Nu achita tips,  Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

CADOU : BIBLIE si DVD : “ PELERINI IN TARA SFANTA ”

SERVICII INCLUSE:
• Transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti,
• 9 nopti cazare la hotelurile mentionate sau similar,;
• masa in regim demipensiune (mic dejun si cina);
• intampinare si transfer aeroport - hotel – aeroport;
• transport local cu autocar de lux cu aer conditionat conform programului ;
• ghid local la obiectivele din Egipt ;
• Taxe aeroport ;
• taxe viza;
• asigurarea medicala - se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD si este incheiata la Societatea de Asigurare CITY INSURANCE

SERVICII NEINCLUSE:

• tips ( bacsis) pentru ghid local Egipt, soferi, personal hotelier 35 Euro.

ACTE NECESARE:


• pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara

Pentru inscriere: avans minim 300 Euro/pers., copii dupa carte de identitate si pasaport (biletul de avion se emite pe numele din pasaport)


NOTA:



• Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

• Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

• Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

• Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.

• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel si Egipt

• Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mana max. 7 kg/pers. (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite)

• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

• Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

• Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.

• ATENTIE – VA RUGAM SA PASTRATI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SA-L ARATAM LA INTRAREA IN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar daca este electronic).

Pentru inscrieri:
parintele Dinu Pompiliu
Telefon 0722342291

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 3759

Voteaza:

Pelerinaj in Tara Sfanta si Peninsula Sinai 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Mircea Suta Postat la 2014-03-02 03:41

    Dragi credinciosi, Am fost si eu, prin Mila Bunului Dumnezeu, in Tara Sfanta. Am simtit ca daca traiam viata aceasta si acolo nu mergeam, traiam degeaba. Nu am cuvinte sa multumesc lui Dumnezeu pentru Darul pe care Mi L-a dat acolo... Bunul Dumnezeu sa va dea mantuirea ! Amin ! Mircea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE