Adevarul Tau sa ma invete

Adevarul Tau sa ma invete Mareste imaginea.

Pentru un castig de nimic, omul alearga un drum lung. Pentru viata vesnica, multi abia ridica o data piciorul de pe pamant.

Doamne, Tu esti binele meu! Dar eu cine sunt ca sa cutez sa graiesc catre Tine? Eu sunt cel mai sarman dintre slujitorii Tai si sunt un viermisor aruncat, cu mult mai sarman si mai vrednic de lepadat decat stiu si decat cutez eu sa graiesc. Doamne, invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti intelepciunea mea.Adevarul Tau sa ma invete, el insusi sa ma pazeasca si sa ma ocroteasca pana la sfarsitul meu fericit. El sa ma debaraseze de orice dorinta rea si de orice pofta spre desfrau si astfel voi umbla inaintea Ta cu toata slobozenia inimii mele.

Deoarece iubirea mea e slaba si virtutea sovaielnica, am nevoie sa fiu intarit si mangaiat de Tine. Drept aceea, coboara la mine mai adesea si indrepteaza-ma cu sfintele invataturi, scapa-ma de patimile cele rele si vindeca inima mea de toate poftele necurate, pentru ca, tamaduit launtric si cu totul curat, sa ma fac vrednic de dragostea Ta, sa fiu tare in suferinte si neclintit in staruinta binelui.

Sporeste-mi dragostea, ca sa simt in adancul inimii dulceata iubirii, sa ma topesc si sa ma cufund in dragoste.

Iubirea este grabnica, adevarata, evlavioasa, prietenoasa, dulce, puternica, rabdatoare, credincioasa, inteleapta, trainica, plina de curaj si nu se cauta pe sine. Cand cineva se cauta pe sine, atunci a cazut din dragoste.

Iubirea e cu grija, smerita si dreapta, fara moleseala, fara usuratate, nu se ingrijeste de lucruri desarte, e infranata, curata, statornica, linistita si paznica a tuturor simturilor. Cine are iubire puternica sta neclintit in ispite si nu crede viclenele ademeniri ale vrajmasului.

Sa stii ca vechiul dusman se trudeste din toate puterile sa impiedice dorinta ta spre bine si sa te indeparteze de la orice indeletnicire evlavioasa, adica de la cinstirea sfintilor, de la amintirea Patimilor, de la strajuirea inimii si de la neclintita hotarare de a spori in bunele deprinderi. Lui nu ii place marturisirea plina de smerenie si, daca ar putea, ar face sa incetezi a te mai impartasi.

Nu-l crede si nu-ti fie teama de el. Spune-i: Pleaca, duh necurat! Pleaca de langa mine, ca nu vei avea nici o parte de mine, ci Iisus va fi cu mine, ca un puternic biruitor.

Toma de Kempis

.

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

26 Iulie 2011

Vizualizari: 694

Voteaza:

Adevarul Tau sa ma invete 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Ioan DragomirPostat la 2011-07-24 06:57

    Asa este Doamne Dumnezeule! Ajuta-ne Doamne pe cei dragi mie si pe cei fata de care am gresit sau i au gresit fata de mine, fata de noi ... si daca merit Doamne Dumnezeule, ajuta-ma si pe mine! Amin + Doamne ajuta!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE