Bucuria vietii... de dincolo

Bucuria vietii... de dincolo Mareste imaginea.

Bucuria vietii... de dincolo

O alta viziune asupra mortii

In timp ce dormea noaptea in pat, unul dintre prietenii mei, impreuna cu sotia lui, au fost intoxicati accidental cu monoxid de carbon - gaze de la o soba defecta.

Este foarte interesant ce istoriseste el:

* * *

Deja am plecat ''dincolo, pe lumea cealalta"... eram in moarte clinica.

Eram intr-un puternic fascicol de lumina, care m-a ridicat deasupra casei, am trecut prin tavan, si ma inaltam spre nori. Imi vedeam trupul din afara. Era un fascicol de lumina compus dintr-un fel de dragoste lichida, un fel de rau, ceva ce ma umplea si ce nu pot descrie. Vedeam Lumina, simteam acea dragoste si pace care pur si simplu NU pot fi descrise in cuvinte.

In momentul acela imi doream sa ajung "dincolo" !

Nu exista nici un fel de confuzie, nici un dubiu. Intelegeam clar ce se intampla. Vederea mea era diferita - vedeam in acelasi moment de jur imprejur, deasupra si dedesupt, in fata si in spate, nu doar intr-o singura directie, ca pe pamant. Nu ma mai interesa NICI de copiii mei, NICI de sotia mea, NICI de casa mea, NICI de prietenii mei, nu ma mai interesa absolut nimic, dar absolut nimic de pe pamant. Nu era egoism, ci era o dezlipire toatala, fara absolut nici un regret.

Doream din tot sufletul sa fiu dincolo ! Eram cu totul desprins de pamant. Imi doream cu toata puterea sa ajung la dragostea si pacea care veneau din acea Lumina, imi doream linistea, fericirea si odihna care veneau de la Dumnezeu.

Mi-am vazut de sus casa, masina, becul din fata casei, totul se vedea de deasupra. Cand sufletul mi-a iesit din trup, tot ce era legat de lumea aceasta a incetat ! Nu mai aveam nici o legatura cu lumea aceasta.

Fascicolul s-a facut tot mai mare, norii s-au dat la o parte si am inceput sa urc spre ceruri. Am inceput sa aud o muzica extraordinara - era o muzica cum nu se poate descrie. Am vazut o poarta mare si alba, dinspre care curgea acel rau de dragoste.

Dar atunci, intr-o fractiune de secunda, mi-am vazut cei 5 copilasi ramasi pe pamant. Atunci Duhul lui Dumnezeu m-a oprit si mi-a spus: “Vii sau te intorci la ei? Alege unde vrei sa te duci: vii in cer, sau sa te intorci pe pamant.” 

Undeva in fata am vazut-o pe mama mea, un prieten si alti cunoscuti ai mei, care sunt morti. Era ca un fel de galerie care ma strigau. Ma simteam erou. Dar m-am uitat la cei 5 copii ai mei si i-am vazut asa de tristi. Duhul mi-a aratat din nou imaginea de pe pamant. Erau cei 5 copii ai mei si in spatele lor 2 sicrie - eu si sotia mea. Atunci am trait durerea copiilor mei... L-am vazut pe micutul meu de 4 ani cu mutrita lui de copil necajit.

In clipa aceea Dumnezeu mi-a spus: “Copiii acestia sunt responsabilitatea ta!” M-am uitat din nou la Cer, am inteles ca eu voi ajunge intr-o zi in Cer, asa ca am spus: “Doamne, de dragul copiilor mei ma intorc pe pamant.” Am revenit, raul acela de dragoste m-a adus inapoi, am trecut din nou prin nori, am intrat prin tavan si am ajuns inapoi.

Moartea nu m-a durut deloc. Am ales sa ma intorc pe pamant, la copilasi si la sotie, dar cu extraordinar de multa parere de rau pentru ceea ce am lasat dincolo!"

* * *

Am fost foarte, foarte impresionat de ceea ce mi-a istorisit prietenul meu. Toata perspectiva asupra mortii se schimba dupa astfel de momente. Moartea ramane o durere imensa doar pentru cei ramasi in urma, pe pamant, dar dincolo de moarte este o bucurie fantastica pentru cel plecat in vesnicie, daca L-a slujit pe Dumnezeu in viata de pe pamant.

Pentru cel care moare, daca L-a slujit pe Dumnezeu pe acest pamant, dincolo Il intalneste tot pe Dumnezeu. Daca nu L-a slujit pe Dumnezeu pe pamant... dincolo il intalneste... pe cel pe care l-a slujit. Dar atentie! Nu poti sa slujesti decat ori lui Dumnezeu, ori diavolului. Nu exista alta alternativa si nici neutru nu poti fi.

Cui slujesc eu?

"Ca daca traim, pentru Domnul traim, si daca murim, pentru Domnul murim. Deci si daca traim, si daca murim, ai Domnului suntem.” (Romani 14, 8)

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 1767

Voteaza:

Bucuria vietii... de dincolo 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE