Copii se impartasesc de Bucurie

Copii se impartasesc de Bucurie Mareste imaginea.

Copiii observa cel mai bine lucrarea si misiunea pe care o are un preot de a-i uni pe credinciosi cu Hristos, cu Dumnezeu. Si nu poti uni pe cineva cu Hristos decat daca tu intai ca preot esti intr-o relatie personala cu Dumnezeu, decat daca Hristos e in tine iar tu preotul esti asemenea lui Hristos. De aceea, copiii, cand vad preotul de foarte multe ori, dar mai ales cand sunt mici, nu spun "uite parintele", ci "uite-L pe Doamne Doamne", identidicandu-l pe preot cu Hristos, cu Dumnezeu.

Cine sunt copii care se impartasesc de Bucurie?

Toti oamenii care dupa ce si-au recunoscut pacatele si le pare rau de ele, vor sa se impartaseasca de bucuria care este Hristos. Noi oamenii suntem copii lui Dumnezeu si asta uitam foarte des. Avem pretentii, ne pretindem mari intelectuali cand de fapt suntem niste copii care afla Adevarul si-L marturisesc mai departe, ne pretindem oameni maturi cand de fapt suntem ca si copii atunci cand raspundem insultelor.

Ne pretindem oameni mari cand de fapt suntem ca si copii atunci cand plangem ca si cum ne-am lovi la picior sau ne-am lovi de necazurile acestei lumi. Ne pretindem oameni stapani pe noi cand de fapt suntem ca si copii atunci cand vor o jucarie cu orice pret si sunt in stare sa faca orice pentru a o obtine.

Ne pretindem oameni seriosi cand de fapt suntem ca si copii atunci cand radem de necazul celuilalt sau cand semenul nostru "o da in bara". Ne pretindem oameni cu idealuri cand de fapt suntem ca si copii atunci cand vor sa fie mari iar cand dau de povara responsabilitatii isi doresc din nou sa fie copii.

Ne pretindem oameni milosi cand de fapt suntem ca si copii atunci cand le e mila dar nu pot decat sa compatimeasca. Ne pretindem sa fim indragostiti cand de fapt suntem ca si copii care se joaca si la un moment dat se plictisesc.

Ne pretindem a fi oameni care sufera pentru persoana iubita cand de fapt suntem mai copii decat copii atunci cand ei se joaca iar cand trebuie sa se paraseasca o fac cu greu dar si cu bucurie pentru ca ei stiu ca se vor vedea si in ziua urmatoare. Ne pretindem a fi oameni cand de fapt suntem ca si copii atunci cand se cearta si iar se joaca si cand in sfarsit ne vom pretinde a fi copii cuminti atunci nu suntem decat niste sfinti care L-au urmat si s-au impartasit de Hristos, de Bucurie.

Ati vazut de ce e nevoie sa ne impartasim de Hristos?

Pentru ca El este singura noastra realitate si bucurie care nu se va lua de la noi.

Kalanios Zsigmond

Despre autor

Kalanyos Zsigmond Kalanyos Zsigmond

Colaborator
2 articole postate
Publica din 14 Februarie 2011

Pe aceeaşi temă

31 Iulie 2012

Vizualizari: 991

Voteaza:

Copii se impartasesc de Bucurie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE