Creion in mana lui Dumnezeu

Creion in mana lui Dumnezeu Mareste imaginea.

Un crestin doreste ca Hristos sa traiasca deplin viata Sa in el. Asa zicea Maica Tereza si avea dreptate. Crestinul are o naturalete sensibila. Apreciaza lucrurile frumoase si agreabile. Este un iubitor de bun gust. Se elibereaza de fobii pe masura ce devine liber. Un crestin ii iubeste pe cei mai detestati. Se agata de iubire si o raspandeste in gradina lumii.

O forta emana din crestinul ravnitor. Doar asa poate indura intunericul, suferinta, noaptea. Crestinul vrea sa treaca nevazut, nelaudat, neremarcat, sa fie un simplu creion in mana lui Dumnezeu. O lumina sacra pentru cei ce cunosc doar intunericul. Un crestin traieste calvarul hristic, calvarul saracilor, calvarul bolnavilor, calvarul plictisitilor.

Ce vrea un crestin: nu Il vrea decat pe Dumnezeu in viata sa. Iar Cerul e prezent in inima ardenta. Un mister greu de explicat in formule ateilor. Un miracol care poate fi trait doar in preajma potirului. Orice departare de altar e o ruptura a sufletului, o sfasiere a demnitatii. Trairea in cadrul misterului de la altar e singura cale spre Hristos. Suntem recidivisti, dar tot iubiti. Ne reintegram in Biserica si nu comitem delictul din nou. Cerul ne duce de mana, ca pe niste copii.

"Dragostea desavarsita iubeste pe toti oamenii la fel: pe cei buni si stradalnici, ca pe prieteni, iar pe cei lenesi ca pe dusmani, facandu-le bine, rabdand indelung si suferind cele ce-i vin de la el. Inca nu are dragoste desavarsita cel ce se mai ia dupa parerile oamenilor, de pilda pe unul iubindu-l, iar pe altul urandu-l, pentru pricina aceasta sau aceea, sau pe acelasi o data iubindu-l, altadata urandu-l, pentru aceleasi pricini. Daca pe unii ii urasti, pe altii nici nu-i iubesti, nici nu-i urasti, pe altii ii iubesti dar potrivit, si in sfarsit pe altii ii iubesti foarte tare, din aceasta neegalitate cunoaste ca esti departe de dragostea desavarsita, care este sa iubesti pe tot omul deopotriva." (Sfantul Maxim Marturisitorul)

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1176

Voteaza:

Creion in mana lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE