De ce cauta omul semne, minuni si vindecari paranormale?

De ce cauta omul semne, minuni si vindecari paranormale? Mareste imaginea.

Pentru ca omul s-a instrainat de Dumnezeu, cauta ajutorul in alta parte, nu mai pazeste poruncile Lui si nu mai percepe corect intelesurile dreptei credinte in Hristos. A pierdut simtul, valoarea si educatia iubirii de Dumnezeu si de semeni si le desconsidera in detrimentul acceptarii unor experiente noi, senzationale, care exalta mandria, egoismul si idolatria omului. Iar cand nu mai are frica de Dumnezeu, cand nu vrea sa se smereasca sub mana binecuvantarii lui Dumnezeu, cand nu vrea sa iubeasca sincer pe altii daruindu-se, atunci omul cauta alte cai de "spiritualitate", alte metode de fuga de la fata lui Dumnezeu, incercand sa-si satisfaca aspiratia naturala dupa Dumnezeu, dupa iubire si dupa o fericire eterna prin metode mecanice sau magice, ori prin alte minuni si puteri paranormale, pe care diavolul i le ofera cu mana larga. Pentru ca nu minunile sunt dovada ca cel ce le savarseste e de la Dumnezeu, ci sfintenia vietii si a gandirii lui.

Omul intunecat de pacate si de necredinta uita ca cele mai mari valori eterne sunt persoana si iubirea; le dispretuieste si le inlocuieste in gandirea sa cu alte lucruri sau "performante" individualiste.

Sfintenia iubirii dintre persoane, normalitatea ei, jertfa de sine pentru mantuirea altora, toate valorile crestine sunt naruite aproape in constiinta omului contemporan sub tavalugul agresiv al minunilor paranormale pe care le propaga, spre slava lor desarta si spre pierzarea celor ce-i urmeaza, toti iluminatii ce nu-L au pe Iisus Hristos ca lumina a vietii lor.

Insa, numai iubirea lui Dumnezeu si a semenilor ii pot da omului starea de pace, de fericire interioara si de sanatate trupeasca si sufleteasca. Numai o viata crestina, o viata in sfintenie, numai trairea reala a unirii cu Iisus Hristos - Dumnezeu, in Biserica Lui Dreptmaritoare, ii poate descoperi omului bogatia infinita a vietii vesnice, a experientei fericirii dumnezeiesti, in normalitatea ei plina de lumina si de har.

"Si multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi. Iar din pricina inmultirii faradelegii, iubirea multora se va raci. Dar cel ce va rabda pana sfarsit, acela se va mantui. Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile. (…) Atunci, de va va zice cineva: Iata, Mesia este aici sau dincolo, sa nu-l credeti. Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi. Iata, v-am spus de mai inainte." (Matei 24.11-14, 23-25)

“Privegheati dar in toata vremea rugandu-va, ca sa va intariti sa scapati de toate acestea care au sa vina si sa stati inaintea Fiului Omului.“ (Luca 21.36)

"Ma mir ca asa degraba treceti de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la alta Evanghelie, care nu este alta, decat ca sunt unii care va tulbura si voiesc sa schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o - sa fie anatema! Precum v-am spus mai inainte, si acum va spun iarasi: Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit - sa fie anatema! Caci acum caut bunavointa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as placea insa oamenilor, n-as fi rob al lui Hristos." (Galateni 1.6-10)

"Pentru ca multi amagitori au iesit in lume, care nu marturisesc ca Iisus Hristos a venit in trup; acesta este amagitorul si antihristul. Paziti-va pe voi insiva, ca sa nu pierdeti ceea ce ati lucrat, ci sa primiti plata deplina.

Oricine se abate si nu ramane in invatatura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce ramane in invatatura Lui, acela are si pe Tatal si pe Fiul. Daca cineva vine la voi si nu aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa si sa nu-i ziceti: Bun venit! Caci cel ce-i zice: Bun venit! se face partas la faptele lui cele rele." (2 Ioan 1.7-11)

"Mai mare bucurie decat aceasta nu am, ca sa aud ca fiii mei umbla intru adevar." (3 Ioan 1.4)

Prof. Drd. Lala Pavel

 

.

Despre autor

Pavel Lala drd. Pavel Lala

Colaborator
4 articole postate
Publica din 10 Aprilie 2013

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2013

Vizualizari: 1490

Voteaza:

De ce cauta omul semne, minuni si vindecari paranormale? 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE